Cem Celil Lale/HaberAydın

Milyon Yapım firması tarafından düzenlenen festivalin tüm gelirinin düzenleyen firmaya gittiği, Kuşadası’nın düzenlenen festivalde sadece işgaliye parası aldığı söyleniyor.

Kuşadası’nda bugün başlayan ve 5 gün sürmesi beklenen Kuşadası Gençlik Festivali’yle ilgili çok çarpıcı konular konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz yıl 90.000 kişinin katıldığı festivale bu sene 120.000 kişinin katılması bekleniyor. Kuşadası ve çevresi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gençlerin katılacağı festivalin organizasyonunu Milyon Yapım isimli firma üstlendi. Geçtiğimiz yıllarda polis baskının yapıldığı ve uyuşturucu satıcılarının cirit attığı söylenen festivalle ilgili ortaya çıkan rakamlar Kuşadalıların tepkisine neden oldu.

Biletler 60 lira

Kuşadası Gençlik Festivali’ne gelen katılımcılar günlük 60 TL ödeyecek. Hemen hemen 120.000 kişinin katılması beklenen festivali düzenleyen firmaya sadece bilet geliri olarak 7.2 milyon TL gitmesi bekleniyor. Kuşadası’nda düzenlenmesine rağmen şehir dışından bir firma tarafından yapılan organizasyonla ilgili Kuşadası Belediyesi’nin sadece işgaliye parası aldığı, 5 gün sürecek festivalden Kuşadası Belediyesi’nin kasasına çok küçük paraların girdiği iddia ediliyor.

Sponsor gelirleri hariç

Öte yandan Kuşadası Sevgi Plajı’nda düzenlenen festivalle ilgili birçok firmanın sponsor olduğu öğrenildi. Milyon Yapım’ın bilet gelirlerinin haricinde sponsor firmalardan da yüklü miktarda ödeme alacağı konuşulan konular arasında yer alıyor.

Firmanın kasasına milyonlarca TL’nin gideceği festivalden Kuşadası Belediyesi’nin sadece işgaliye bedeli alması akıllarda soru işareti oluştururken konuyla ilgili Başkan Özer Kayalı’nın açıklama yapması bekleniyor.

Kuşadası Belediyesi’nin kasasına ne kadar girecek ?

Bugün başlayan festivalle ilgili Kuşadası Belediyesi’nin kasasına ne kadar girdiği merak ediliyor. İddiaya göre sadece işgaliye bedeli aldığı söylenen Kuşadası Belediyesi’nin organizasyon yapan firmadan neden farklı bir ödeme almadığı merak ediliyor.

Milyonlarca liralık bir gelirin ortaya çıktığı festivalden Kuşadası’nın yeterince yararlanamadığını söyleyen vatandaşlar, “Düzenlenen festival nedeniyle sahil siteleri kısmında bir yoğunluk oluşuyor. Gençlerimiz festivalleri seviyor ve katılım gösteriyor. Esnaftan alışveriş yapmıyorlar ama Kuşadası’nın tanıtımına katkısı oluyor. Bu gibi organizasyonlardan Kuşadası’nın kasasına girecek maksimum gelir hedeflenmeli” ifadelerini kullandı.