Cem Celil Lale/HaberAydın - 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi Aydın’da CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun karşısına kimin çıkacağı belirsizliğini koruyor. MHP Genel Merkezi tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu duyurulan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın yine MHP Genel Merkezi tarafından geri çekilmişti. Akın’ın geri çekilmesinden sonra AK Parti adayıyla CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun karşısına çıkmaya hazırlanan Cumhur İttifakı’nın adayının kim olacağı merak ediliyor.

Genel Merkez’de yoğun mesai

AK Parti Genel Merkezi’nde Aydın için yoğun bir mesai harcandığı öğrenildi. AK Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Aydın ile ilgili Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz’ı görevlendirdiği ve ayrıntılı rapor istediği öğrenildi.

Anket sonuçları geldikçe aday açıklanamıyor

AK Parti Genel Merkezi tarafından Aydın için yaptırılan anketlerin tamamında mevcut Başkan Özlem Çerçioğlu’nun büyük farkla önde olduğu söyleniyor. AK Parti Genel Merkezi’nde, Çerçioğlu’na İYİ Parti’nin destek vermemesi durumunda bile seçimleri farklı kazanacağı yönünde rapor bulunduğu ve aday belirlenmesinin bu nedenle uzadığı kaydedildi.

Parti tabanları rahatsız

Öte yandan hem AK Parti tabanı hem de MHP tabanının Aydın için aday belirlenememesinden dolayı rahatsız olduğu öğrenildi. Seçimlere çok kısa bir süre kaldığını söyleyen partililer, “Bu kadar kısa bir zamanda belirlenecek adayı biz mi tanıyacağız vatandaşa mı tanıtacağız? Bu kadar kısa sürede kime ne anlatacağız. Aydın’ı bu dönemde kaybedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu büyük farkla yeniden başkan

Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde adaylığı erken ilan edilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu anketlerde rakiplerine fark atıyor. Son yapılan ankete göre “Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna yanıt veren vatandaşlar %49.2 ile Özlem Çerçioğlu’nu yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçiyor.

Çerçioğlu’nun karşısında AK PARTİ-MHP-İYİ PARTİ-HDP ittifakı bile kazanamıyor

2019’da yapılacak yerel seçimlerde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Özlem Çerçioğlu’nun karşısında Aydın’da diğer tüm partiler ittifak yapsa bile kazanamıyor. CHP’nin adayı Özlem Çerçioğlu’nun aldığı %49.2’lik oy oranı karşısında AK Parti-MHP-İYİ Parti ve HDP’nin toplam oy oranı %43.3’de kalıyor.

Ancak 24 Haziran seçimlerinde kurulan Cumhur İttifakı’nın devam etmesi halinde AK Parti ve MHP’nin ortak adayla girdikleri seçimde CHP’li Özlem Çerçioğlu karşısında alacakları oy oranı %35.3’de kalıyor. Ortak adayla girdikleri seçimden bile mağlubiyetle ayrılan AK Parti-MHP’nin seçimlerde nasıl bir yol haritası izleyecekleri merak ediliyor.

Kararsızların oranı %7.5

Öte yandan son yapılan anketin sonucuna göre Aydınlı seçmenlerden %7.5’i kararsız olarak seçimleri bekliyor.