Cem Celil Lale/HaberAydın

19 Haziran 2017 tarihinde Kuşadası’nda faaliyet gösteren özel bir anaokulunda eğitim gören öğrenciler yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı. Yaşları 3 ile 6 arasında çocuklar ve 2 görevli öğle yemeğinde yedikleri tavuk, pilav ve ayranın ardından kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı. Zehirlenen öğrencilerin bazıları aynı gün taburcu edilmiş, durumu ağır olanların ise tedavisi devam etmişti.

Yemekler okulda yapılmadı mı ?

Olayın meydana geldiği gün açıklama yapan anaokulu yöneticileri yemeklerde zehirlenmeye neden olabilecek birşeyin olma ihtimalinin olmadığını, sudan şüphelendiklerini söyleyerek talihsiz bir açıklamaya imza atmıştı.

Başta Kuşadası ve Türkiye’de infiale neden olan olayla ilgili konuşmaktan kaçan anaokulu yöneticilerinin vurdumduymaz tavrı tepki toplarken öğrenci velilerininde ikna edilerek şikayetçi olmaktan vazgeçmelerinin sağlandığı söyleniyor. Skandal olayla ilgili sadece bir öğrencinin velisinin şikayetini sürdürdüğü öğrenilirken zehirlenmeye neden olan yemeğin okulda yapılmadığı öne sürüldü.

Sessizlik hakim

Yaşları 3 ile 6 arasında değişen 50’ye yakın öğrencinin zehirlendiği olayla ilgili ilçede sessizlik hakim. Yemeklerden alınan numunelerden nasıl bir sonuç çıktığı, zehirlenmeye neyin neden olduğu, yemeğin okulda yapılıp yapılmadığı gibi birçok soru yanıtlanmayı bekliyor.