Cem Celil Lale/HaberAydın

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen vefa yemeğinde çekilen bir fotoğraf karesi dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın katıldığı programda sohbet eden Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş’ın gergin oldukları fotoğraf karesine yansıdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen vefa yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve çok sayıda partili katıldı. Organizasyonda konuşan hemen hemen herkesin 2019 yerel seçimlerini konu alması, başta Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem olmak üzere herkesi gerdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş yaptığı konuşmada Aydın’da iki dönemdir seçim kaybettiklerine vurgu yaptı. 2019’da yapılacak yerel seçimler hakkında konuşan Ataş, “Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu partide siyaset yapmak ayrıcalıktır. Bu partide siyaset yapmak onurdur. Ancak onun partisinde olmak aynı zamanda sorumluluk gerektirir. Onun kadar çalışmayı ve yorulmayı gerektirir” ifadelerini kullandı.

Ataş’ın bu sözleri üzerine salonda buz gibi bir hava eserken Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem’in gerginlikleri yüzlerine yansıdı. Yerel seçimler yaklaştıkça tedirgin oldukları düşünülen Savaş ve Erdem’in Özlem Çerçioğlu’nun karşısında seçimi kazanmak için nasıl bir yol izleyecekleri merak ediliyor. Bilindiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın’da iki dönemdir seçim kaybediyor. 2019’da da seçim kaybetmesine kesin gözüyle bakılan bakılan AK Parti, geçtiğimiz seçimlerde CHP’nin adayı Özlem Çerçioğlu’ndan 100 bin oy fark yemişti.