Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir duruşmada Erkan Karaarslan, “Cezaevinde Serhan Seyhan beni ziyaret ederek Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu aleyhinde konuşmam karşılığında beraat edeceğimi teklif etti” açıklamasını yapmıştı. Karaarslan’ın açıklaması ülke genelinde infiale neden olmuş, konu CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül tarafından meclise taşınmıştı.

Henüz cezaevine nasıl girdiği, kimin teklifini götürdüğü, kimlerin aracı olduğu bilinmeyen Serhan Seyhan ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 2010 yılında sahte diploma düzenleyerek Aydın Belediyesi’nde ihaleye katılmaya çalışan Seyhan’ın bu suçtan dolayı 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Olmayan bölümden mezun

İhaleye katılım belgeleri arasında yer alan diploma, Aydın Belediyesi tarafından bir yazıyla Selçuk Üniversitesi’ne soruldu. Dönemin Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr Cevat İnal tarafından yanıtlanan yazıda, ““Fakültemizden 16.06.2006 tarihinde mezun olduğu belirtilen Serhan Seyhan adında bir öğrenciye kayıtlarımız tetkiki sonucunda rastlanılmamış olup Yazılım Mühendisliği bölümümüz öğrenime hiç açılmamıştır. Serhan Seyhan'ın biriminize ibraz ettiği diploma, fakültemize ait değildir. Diploma üzerindeki Dekan ve Rektör adı kullanılmış ancak imzalar tamamen sahte olarak düzenlenmiştir” denildi.

AKP’li Mustafa Savaş’la bağlantısı var

Öte yandan, CHP’li Belediye Başkanları Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu’na kurulan kumpasın aracısı olmakla suçlanan Serhan Seyhan’ın AKP’nin Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’la bağlantısı ortaya çıktı.

Savaş’ın 2. kez aday olduğu 31 Mart seçimlerinde yanında olan Serhan Seyhan’ın talimatları Mustafa Savaş’ın aracılığıyla almış olabileceği konuşuluyor. Aynı zamanda Savaş’ın yakın çalışma ekibinde yer alan Serhan Seyhan’ın aldığı 3 yıl hapis cezasının da iptal aşamasında olduğu öğrenildi. Hapis cezasının iptal edilme nedeninin ise yaptığı aracılıkla ilgili olup olmadığı merak ediliyor.