Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel’in seçim bürosu açılışına katıldı. Kuşadası eski Cuma Pazarı mevkiinde bulunan seçim bürosunun açılışına binlerce Kuşadalı katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin 1 Mart’ta açılacağını söyledi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ““Bundan 5 yıl önce neredeyse haftada iki gün su kesintisi yaşanıyordu. 18 adet sondaj kuyusuyla su sorununun önüne geçtik. 5 yılda Kuşadası'na 241 milyon lira yatırım yaptık. Sizlerin desteğiyle Ömer Başkan'la birlikte şimdiye kadar yaptığımızın iki katını yapacağız” dedi.

Başkan Çerçioğlu, uzun yıllardır bitirilemeyen KUŞATAK Projesi olarak bilinen Kuşadası-Davutlar-Güzelçamlı grup kanalizasyon işinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından bitirilerek 1 Mart itibarıyla hizmete açılacağının müjdesini verdi. Başkan Çerçioğlu “Bu projeyi bitirmek de bizlere nasip oldu. Kuşadası'na 50 yıldır yapılmayan işleri 5 yılda tamamladık. Biz hizmet üretiyoruz. Kuşadası'nda 109 kilometre yol, ASKİ’yle de 432 kilometre hat çalışması yaptık. Ömer Başkan'la birlikte önümüzdeki dönemde de Kuşadası'na, Aydın'a hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tesisin maliyeti yaklaşık 50 milyon lira!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin yatırım maliyeti tam 46 milyon 700 bin lira. Kuşadası’nın uzun yıllar bu alanda ihtiyacını karşılayacak olan tesisin 1. kademesi 333.800 kişi ve günlük 89.794 m3 atık su arıtacak. İlerleyen yıllarda da Kuşadası’nın sorun yaşamaması için çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından inşası devam eden tesisin 2. kademesinde ise kapasite 477.100 kişi ve günlük 125.548 m3 olarak planlandı.