Aydın için incirin önemine vurgu yapan Başkan Özlem Çerçioğlu jeotermal enerji kaynaklarının incir bahçelerine zarar vermemesi için uzun süredir verilen sözlerin yerine getirilmediğini hatırlatıp “Enerji bu ülke için bir ihtiyaç ama vatandaşlarımızın sağlığı için bu tesislere acilen bir çözüm bulunmalı. Çözüm, tesislerin dünyadaki örnekleri gibi çalışması” diye konuştu.

TARİŞ ziyaretinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Germencik Belediye Başkan Adayı Fuat Öndeş’e, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın il Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Germencik İlçe Başkanı Salih Çavuş, CHP Germencik Kadın Kolları Başkanı Fatma Altıntaş ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Ziyaret sırasında Başkan Çerçioğlu ve beraberindeki heyeti karşılayan TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan, heyeti fabrikayı gezdirerek faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Başkan Özlem Çerçioğlu ve Germencik adayı Fuat Öndeş, heyetle birlikte fabrikada incir işleme süreçlerini tek tek inceledi.