Ankara Şehit Bülent Göçer Ortaokulu’nun rehber öğretmeni A.C.A’nın, okulun öğretmenler odasında Atatürk’e ilişkin tepki çekecek değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet‘ten Ozan Çepni’nin haberine göre sözkonusu öğretmenin, öğretmenler odasında “Atatürk ateisttir. İngiliz ajanıdır. Babası belli ama dedesinin kim olduğu belli değildir” ifadelerini kullandığı tutanaklara yansıdı.

Öğretmenlerin hazırladığı tutanakta “Atatürk ateisttir, İngiliz ajanıdır. Babası belli ama dedesinin kim olduğu belli değildir. Nüfusunu Selanik’ten buraya yani Türkiye’ye aldırabilmek için adaları Yunanistan’a vermiştir. Hakkındaki kanun kaldırıldığında kim olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandığı belirtildi. A.C.A hakkında hem Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

SORUŞTURMA BAŞLADI AMA…

Şikâyetlerin ardından Atatürk’e hakarette bulunduğu belirtilen rehber öğretmenin Emniyet tarafından ifadesi alındığı ve ayrıca ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Rehber öğretmenin, kendisine komplo kurulduğunu, söz konusu ifadeleri kullanmadığını, konunun kıskançlıktan kaynaklandığını ve gerçekdışı olduğunu belirterek savunma yaptığı belirtildi. Öğretmenin okulu değiştirildi. Atatürk’e hakaret eden öğretmenin eşinin Tarım ve Orman Bakanlığı’nda danışman olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili Gölbaşı İlçe İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir açıklama gelmezken, sürecin peşini bırakmayan Eğitim-İş’in yasal girişimlere devam edeceği öğrenildi.