Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada müjde üstüne müjde verdi.

Nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgili bir müjde paylaşan Erdoğan, “2001 yılında yayımlanan şeker kanununda nişasta bazlı şeker kotaları yüzde 10 belirlenmişti. Biz bu kotayı geçtiğimiz yıl yüzde 5’e düşürmüştük. Bir adım daha atıyor ve nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2,5’a indiriyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan nişasta bazlı şeker kullanımını oldukça düşük bir seviyeye çekmiş oluyoruz. Halkımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya erişebilmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Kömür üretimiyle ilgili de bir müjde veren Erdoğan, “Enerji Bakanlığımızın da gayretleriyle ülkemizin şu anki kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Türkiye’nin kömür rezervinin toplam değeri 300-350 milyar dolar civarında. Hedefimiz bu rezervin tamamını ülkemize kazandırmak. Bu amaçla bakanlığımıza bağlı kurumlarımıza ait 7 sahayı daha işletmeye açarak kömür üretimini 18,5 milyon ton artırdık. Geçtiğimiz yıl 101,5 milyon ton kömür üretimiyle cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu vesileyle Manisa Soma’daki kömür madenlerinde çalışanlara bir müjde vermek istiyorum. Işıklar bölgesinde rödovans usulüyle çalıştırılan ve yılda 6 milyon ton kömür çıkartılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzeredir. Bu madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri kurumumuza ait bir şirket tarafından işletilecektir. Bu madenlerde çalışan 2 bin 400 işçimizin tamamı Türkiye Kömür İşletmeleri şirketinde kadrolu olarak ve aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir. Soma’daki yeni işletmeye açılacak ve 351 milyon ton rezervi bulunan sahalarda yatırımcılarımızın 10 bin kişiyi istihdam etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, SMA hastalarına da bir müjde vererek, “Daha önce bu hastalığın kontrol altında tutulmasında kullanılan ve gerçekten çok pahalı olan ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunu çözmüştük. Aynı hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil ettik. Bununla ilgili karar bugün komisyonda alındı, yakında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek” dedi.