Cem Celil Lale/HaberAydın - Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, basın mensuplarından gelen AYBA sorusuna yanıt verdi. Aydın Valiliği tarafından AYBA hizmetlerinin durdurulmasıyla ilgili konuşan Topuklu Efe, “Bizler CHP’li belediyeler, Türkiye’de en iyi sosyal belediyeciliği uygulayan belediyelerdir. Biz yaşadığımız kentte vatandaşlarımızın daha huzurlu ve daha mutlu olması için çalışıyoruz. Bütün evraklarımız tamam” dedi.

“Bunlar garip gurabanın halinden anlamazlar”

Konuşmasına devam eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mayıs ayından itibaren evrakların tam olmasına rağmen ruhsat verilmediğini açıkladı. Çerçioğlu, “Bütün evraklarımız tamam. Mayıs ayında müracaatımızı yaptık. Fakat Mayıs ayından beri üzülerek ifade ediyorum iznimiz gelmedi. Bu tip ayak oyunlarını boşvermeleri gerekiyor. 31 Mart’ta Büyükşehir’de 17 ilçe belediyeside Cumhuriyet Halk Parti’li olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunlar garip guraba, fakir fukaranın halinden anlamazlar. Bunlar bir telefon açarlar bütün doktorları ayaklarına çağırırlar, hasta olduklarında hastanede katı kapatırlar” dedi.

Ayşe teyze hakkını helal etmiyor

AYBA hizmetlerinden merkezden uzakta yaşayan vatandaşların da yararlandığını belirten Çerçioğlu, “Benim Ayşe teyzem merkezden 60 kilometre uzakta, dağ köyünde yaşıyor. Sırtında bir yarası çıkmış, saçı kesilecek. Nasıl insin kente? Biz koşuyoruz, biz yetişiyoruz. Bunu mu kıskandınız? Ayıptır, yazıktır, günahtır. Ayşe teyzem dedi ki hakkımı helal etmeyeceğim. Benden helallik istemeye gelseler bile yine etmeyeceğim. İnançlı olan insan fakir fukarayı düşünür. Ama merak etmeyin, bizler sizlerle onu da hallederiz. Hizmeti aksatmayız, hizmeti vermeye devam ederiz” ifadelerini kullandı.