Türklerin seyahat için tercih ettikleri yurtdışında en çok sevilen ve tercih edilen 5 şehir bulunuyor.

Kış boyu tatil planları yapanlar yazın gelmesi için sabırsız bir bekleyiş içinde oluyorlar. Ülkemizin şahane güzelliklerinin yanı sıra başka ülkelerinde görülmesi gereken güzellikleri bulunuyor. Özellikle yurtdışı seyahatini sevenler, tercih listelerini başına bu ilk 5 şehri yazıyor. Az bütçeniz ile seyahat planlarınızı ertelemeyin diye sizler için bu şehirleri listeledik. İşte Türklerin en çok gittikleri şehirler:

1- Paris- Fransa

Aşıkların şehri olarak bilinen Paris, her yıl milyonlarca turiste kapılarını açıyor. Şehirde bu zamana kadar binlerce evlenme teklifi yapılmış diyebiliriz. Romantizmin başkenti olarak nitelendirildiğini de belirtelim. Şehirde Eyfel kulesi, müzeler, şık ve lezzetli restoranlar, kafeler, tasarım dükkanları, şarap barları, filmlere konu olan sokakları herkesi büyüleyen cinsten. 2,2 milyon nüfuslu bu şehirde pasajları dolaşabilir, sevgiliniz veya arkadaşınızla Eyfel kulesine çıkabilir, rengarenk makaronların tadına bakabilirsiniz. Paris uçak bileti bulmak yoğun ilgi yüzünden zor olabilir.

2- Amsterdam - Hollanda

Hollanda, en mutlu ülke olarak nitelendiriliyor.Amsterdam ise en sevilen şehirlerden bir tanesi oluyor. Şehirde bisiklet turları ile merak ettiğiniz yerleri dolaşabilirsiniz. Her mevsim ayrı bir güzel olan Amsterdam, sonbahar aylarında ise yaprakların dökülmesi ile muazzam bir görüntüye kavuşuyor. Şehirde Anne Frank'ın Evi, El değirmenleri, Dam Meydanı, Gogh Müzesi sevilen yerler arasında bulunuyor. Amsterdam uçak bileti yine Paris’te olduğu gibi yoğun ilgi gördüğü için bulmak zor. Planlarınızı önceden yapmanızda fayda var.

3- Bakü - Azerbaycan

Ticari ilişkilerimizde önemli bir yere sahip olan Azerbaycan, listenin 3. sırasında bulunuyor. Bakü'nün önemli parkı Bakı Bulvarı, Avrupa'nın ikinci en büyük parkıdır. Parkın yanında 27 metrelik Kız kulesi bulunuyor. Şehirde pışka adında olan tatlıyı yerseniz baklavayla hemen hemen aynı tadı alabilirsiniz.

4- Varşova- Polonya

Tarihi binaları, yeşil parkları ve müzeleri ile gezilmeye değer bir şehir olan Varşova, euro kullanmadığı için bütçenize uygun gelen şehirlerden birisi oluyor. Müzeler, saraylar anıtlar her birinin farklı bir hikayesi bulunuyor. Varşova' ya seyahat etmek için Shengen vizesi almanız gerektiğini de söyleyelim.

5- Belgrad - Sırbistan

Şehirde Mihailova Caddesi, İstanbul'da ki İstiklal Caddesinin aynısı diyebiliriz. Nicola Tesla' nın müzesini ise ziyaret etmenizi şiddetle öneriyoruz.