Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan E.S.'ye cinsel istismarda bulunan Kuran kursu hocalığı yapan imam M.D. tahliye edildi. Mahkeme, M.D.'yi delillerin toplandığı gerekçesiyle tahliye etti. E.S.’nin ailesi, kızlarının üç kez intihar teşebbüsünde bulunduğunu ve okula gitmekten çekindiğini söyledi.

medyascope.tv'de yer alan göre, E.S., 2015’in yaz aylarında Kuran kursuna gittiği caminin imamı ve müezzini M.D.'nin cinsel istismarına maruz kaldı. Çığlık atan ancak sesini kimseye duyuramayan E.S., olayın şokuyla kendini kaybetti. Kendine geldiğinde otoban kenarında yatıyordu. E.S., imam M.D. tarafından tehdit edildiği için olayı kimseye anlatamadı. E.S., yatılı okulda okurken uyku ve uyum problemleri yaşamaya başladı. Rehber öğretmeninin fark etmesi sonucu olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cinsel istismara ilişkin savcılık iddianamesine göre, M.D., E.S.’yi temizlik malzemesi getirmesi için caminin deposuna yolladı. Doğan, E.S.’nin peşinden giderek önce cinsel içerikli sözler söyledi, ardından da E.S.’yi istismar etti. İddianamede, E.S.’nin anlatımının adli muayene raporuyla uyumlu olduğu anlatıldı. M.D'nin cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından toplamda 61,5 yıla kadar hapsi istendi. İddianame, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

TAHLİYE GEREKÇESİ: DELİLLER TOPLANDI

M.D., 22 Şubat 2018’de tutuklandı. Davanın 2 Ekim 2018’deki ikinci duruşmasında savcı, M.D'.nin suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu belirterek, tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti. Ancak mahkeme, M.D.'nin tutuklulukta geçirdiği süre ve delillerin toplanmış olması gibi gerekçelerle tahliye kararı verdi.

"ADALET ARIYORUM"

M.D.'nin tahliyesinden sonra duruşmada konuşan E.S., şunları söyledi:

“Halen ağır psikolojik sorunlar yaşıyorum. Geceleri anne ve babam başımda bekliyor. Yaşıtlarım şu anda okulunda sınava girerken ben adliye salonlarında adalet arıyorum. Eğer adaletin tecelli etmesi için benim ölmem gerekiyorsa, bana biri açıkça söylesin. Adaletin tecelli etmesi için canımı bile vermeye hazırım. Annem ve babam hayatımdan korkar oldu. Arkadaşlarım endişeleniyor. Bir aydır telefonlara cevap veremiyorum. Korkudan evden çıkamıyorum. Aramızda bir sapık dolaşıyor. Ailemden birisi ya da diğer çocuklar için sapık her zaman sapıktır. Hapsedilmesi lazım. Hiçbir çocuk, hiçbir canlı bunu hak etmiyor.”

"3 DEFA İNTİHARA KALKIŞTI"

E.S.’nin anne ve babası, kızlarını okula zorla gönderdiğini söyleyerek, “Çocuğumla psikologlarda geziyoruz. Üç defa intihara kalkıştı. Sabaha kadar başında bekliyoruz. ‘Yapma, git’ diye bağırıyor. Acaba kendine zarar verecek mi endişesi taşıyoruz. ‘Korkuyorum’ diyerek birlikte uyumak istiyor. İntihar etmesinden korkuyoruz” dedi.

Savcılık, 20 Mart’ta dosyanın esasına ilişkin mütalaasını sundu. Mütalaada M.D.'nin cezalandırılması talep edildi. Bir sonraki duruşma 29 Mart’ta yapılacak. Bu duruşmada hükmün açıklanması bekleniyor.

İMAMIN AVUKATI AKP'NİN ESKİ İLÇE BAŞKANI

E.S.’nin avukatı Semra Kabasakal, M.D.'nin avukatı Ramazan Çırak’ın AKP’nin eski Adana-Çukurova İlçe Başkanı olduğunu, duruşmalara yalnızca bir kere geldiğini, M.D.'nin o duruşmada tahliye edildiğini söyledi. Avukat Kabasakal, M.D. ve Çırak’ın o duruşmadan sonra bir daha salona gelmediğini belirtti. Geçmiş duruşmalarda mahkeme başkanının “Sanığın beraat etmesi de suçsuz olduğu anlamına gelmez. Üst mahkemeye gidersiniz” dediğini söyleyen Avukat Kabasakal, bu sözleri nedeniyle hakimi reddedeceklerini kaydetti.(HABER MERKEZİ)