Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydınlı seçmen, tıpkı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun adaylığının partisi tarafından 2 yıl öncesinden açıklandığı gibi AK Parti’nin de adayını belirlemesini istiyor. Çerçioğlu gibi kuvvetli bir rakip karşısında adaylığın açıklanmadığı her günü kayıp olarak değerlendiren AK Parti’liler ittifak ile seçime girilmesinin tek şansları olduğunun farkında..

Ancak şimdiye kadar aday adaylık başvurusu yapan isimlerin arasında CHP’li Çerçioğlu karşısında varlık gösterebilecek ciddi bir isim bulunmuyor..

Yaptığı ziyaretlerde sık sık kendisinin ittifak adayı olması gerektiğini söyleyen MHP’li Ümmet Akın ile ilgili ise vatandaşın hiç umudu yok. Ümmet Akın’ın ne ittifak ile ne de yalnız başına girdiği seçimden galibiyetle çıkmasının hayal olduğunu söyleyen vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili büyük ihtirasları bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın sahaya çıkmasını istiyor.

Siyasi çevreler tarafından Mustafa Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi halinde 2014 yılında Özlem Çerçioğlu karşısında yaşadığı hezimetin bir benzerini yeniden yaşayacağı söyleniyor.

CHP’li Özlem Çerçioğlu karşısında Ümmet Akın’la seçime girmenin mantıklı bir açıklaması olmadığını söyleyen vatandaşlar, sonucu belli olan bir seçimin seçmeni küstürebileceğini söylüyor..

Ümmet Akın çekilsin, Mustafa Savaş ittifak adayı olsun

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yakın çevreler tarafından rakip olarak AK Parti’li Mustafa Savaş’ın aday gösterilmesi yönünde beklenti olduğu öğrenildi..

Adil bir seçim için Mustafa Savaş ile Özlem Çerçioğlu’nun yarışması gerektiğinin altını çizen siyasi çevreler, Çerçioğlu’nun karşısında Mustafa Savaş’ın 100 bin oy farkını koruyup koruyamadığının belirlenmesi gerektiğini ifade ediyor..

Aynı zamanda Mustafa Savaş’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmayla ilgili ciddi hayalleri olduğunu belirten AK Parti’liler ise Savaş’ın yeniden seçime girerek bu kez ittifak ile şansını denemesi gerektiğini savunuyor.

31 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde Başkan Çerçioğlu’nun ipi göğüsleyeceğine kesin gözüyle bakılırken muhalefette kalan partilerin tabanlarını bir arada tutması için mantıklı seçimler yapması isteniyor.

Aydın’da büyükşehir belediyesini kazanmanın kendileri için hayal olduğunu söyleyen AK Parti’li seçmen ise Mustafa Savaş’ın çalışmalarının bir dönem daha seçimlere girmek için yeterli olduğunu ve en azından denemesi için fırsat verilmesi gerektiğini savunuyor.

Aydın’da CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun favori olduğu seçimler ile ilgili vatandaş sakinliğini koruyor. Şimdilik sadece, Çerçioğlu’nun ne kadar farkla galip geleceği merak ediliyor.