Başkan Çerçioğlu'nun Aydın'da başarıyla uyguladığı sosyal belediyeciliği ve Aydın'a yeşil alanlar kazandırmasını öven Kaya "Birileri beton ormanları dikiyor, birileri de yeşil ormanlar açıyor. Birileri ocaklar söndürüyor, tencerede taş kaynatmamıza sebep oluyor; birileri de yoksulun kapısını çalıp üreten kadının ürettiklerine sahip çıkıyor" dedi.

Efeler Belediyesi'nde Mehmet Fatih Atay'la yola devam edeceklerini söyleyen Kaya "Efeler Belediyesi'nde bizler koltuk sevdalılarıyla değil Efeler sevdalılarıyla yol gideceğiz. Efeler ilçesinde 'Ben yoksam parti yok, ben yoksam gelecek yok' diyenlerle değil memleket sevdasıyla, Aydın aşkıyla yola devam edenlerle devam edeceğiz. Aydın'ın tüm ilçelerinde yeniden ve yeniden vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Biz Özlem'e sevdalıyız, Özlem Aydın'a sevdalı, Aydın Türkiye'ye sevdalı. Aydın'ın Özlem'ini ve Efeler'in Fatih'ini sizlere emanet ediyorum" diye konuştu.

Yıldırım Kaya "8 Mart'ta Aydın'ın Topuklu Efe'siyle gurur duyduk" ifadesini kullanırken "İki gün önce Elazığ'daydım. Ağın ilçesinin kadın belediye başkan adayımız, Aydın'ın Topuklu Efesi Özlem Çerçioğlu'ndan cesaret alarak belediye başkan adayı olduğunu söyledi. Ben de ona Özlem Başkan'ın dost elini, kadın elini uzatacağını söyledim" sözlerini kullanıp hem CHP Ağın Belediye Başkanı Samiye Genç'i hem de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu vatandaşlara emanet etti.