İlçenin uzunca yıllar yaşadığı kronik sorunların çözülmesi için göreve başladığı Nisan 2014’den bu yana önemli çalışmalar gerçekleştiren ASKİ Genel Müdürlüğü, mevcut olarak devam eden projelerin yatırım bedelleri ile birlikte altyapıya 114 milyon 920 bin TL yatırım yaptı. Sadece hat yapımlarına 20 milyon TL harcayan ASKİ, bugüne kadar 111 bin 020 metre içme suyu hattı, 15 bin 200 metre kanalizasyon ve 5370 metre yağmursuyu hat yapımı gerçekleştirdi.

Kuşadası’nın en önemli sorunları arasında yer alan içme suyu kesintileri ile su yetersizliği problemini çözmek için kolları sıvayan ASKİ, ilçeye içme suyu sağlayan önemli iki arterde çalışma yaptı. DY1 içme suyu depo terfi hattı ile DY4 içme suyu şebeke dağıtım hattı projesini hayata geçiren ekipler, söz konusu noktalarda tüm terfi ve şebeke hatlarını yenileyerek ilçenin kanayan yarasını durdurdu. Hatların yenilenmesi ile kayıp kaçak önlendi ve arıza oranı önemli oranda düştü. Yeterli ve kesintisiz suya kavuşan ilçede özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu yetersizliği sorunu aşıldı. İlçenin uzun yıllardır hayalini kurduğu ve Başkan Çerçioğlu’nun en önemli projelerden birisi olarak nitelendirdiği Kuşadası İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi hızla tamamlanıyor. 39 milyon TL yatırım bedeliyle yapımı gerçekleşen ve ilçenin kaderini değiştirecek olan tesis, yaz ve kış ayrı kapasitelerde çalışabilecek olup özellikle yaz aylarında turizmden kaynaklı nüfus artışı yükünü rahatlıkla kaldırabilecek yapıda tasarlandı. Doğa ve çevrenin korunması için ayrıca önemli bir proje olarak görülen tesis, son teknoloji arıtma sistemlerine sahip olacak. Çalışmaların 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

2018 yılı içerisinde deveye girmesi planlanan ve şuanda çalışmalarının yüzde 70 oranında tamamlandığı Davutlar - Güzelçamlı grup kanalizasyonu yapımı işi, ilçenin bir diğer kader projesi olarak görülüyor. Uzun yıllardır söz konusu iki mahallede yaşanan altyapı sorunlarının çözümü için çalışmalara başlayan ASKİ, 50 milyon TL yatırım bedeli ile projeyi tamamlayacak. 158 kilometrelik kanalizasyon hat yapımını içeren projede sona yaklaşıldı. Öte yandan içme suyu sorunlarını çözmek için de hamle yapan ekipler Kuşadası Merkez - Davutlar - Güzelçamlı İçme suyu şebeke plan ve projesini yılsonunda tamamlayacak.

İlçenin işlek güzergâhlarında da önemli çalışmalar gerçekleştiren ASKİ, özellikle aşırı yağışlarda yaşanan taşkın ve seli önlemek için iki önemli projeyi hayata geçirdi. İnönü Bulvarında 300 metrelik yağmursuyu ve içme suyu alt yapısı yenilendi. Bunun yanı ıra çalışmanın tamamlandığı güzergâhta kaldırım ve asfalt çalışması gerçekleştirilmiştir. Aşırı yağışların çileye dönüştüğü bir diğer önemli mevki olan Hasanreis Bulvarı ve civar mahallerde selin önlenmesi için 500 metre yağmursuyu hat projesi hayata geçirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatları doğrultusunda Kuşadası’nda altyapı sorunlarının tamamen aşılması için uzun mesailerle çalışan ekipler projeleri hızla tamamlıyor. Yatırımların gerçekleştiği bölgelerde hizmete kavuşan vatandaşlar Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ederek, yatırımların artırılmasını temennisi ile memnuniyetlerini dile getiriyor.