İddiaya göre, Kuşadası Belediyesi’nde bir süre görev yapan ve Özer Kayalı’nın basın işleriyle ilgilenen yakın bir adamı, şişirme faturayla belediyeden para çalmaya çalıştı. Kuşadası Belediyesi’yle iş yapan bir baskı firmasının yetkilisiyle görüşen Kayalı’nın yakını, faturanın normal bedelinin üzerine kendisine verilmek üzere ilave yapılmasını istedi. Firma yetkilisinin red yanıtı vermesi üzerine kendilerine belediyeden iş verdirmeyeceğini söyleyerek tehdit eden Kayalı’nın yakını firma yetkilisini zorla ikna etti.

Kuşadası Belediyesi’nde ki ödeme evraklarını kendi istediği şekilde düzenleten Kayalı’nın yakın adamı, normal fatura hak edişinin üzerine %200 koyarak faturayı şişirdi. Daha sonra Kuşadası Belediyesi’nde ki işinden ayrılmak zorunda kalan bu kişi, firmanın tahsil ettiği paradan kendi payına düşen kısmı istemeye başladı. Firma yetkilisine Kuşadası Belediyesi’nin resmi mail adresinden mail atan, kendi cep telefonundan defalarca ulaşan Kayalı’nın yakını, sonunda belediyeden çaldığı parayı tahsil etmeyi başardı.

Fıkralara konu olacak olayı duyan vatandaşlar ise, “Biz hayatımızda böyle bir şey görmedik. Yazıklar olsun. Hem çalıyor hem de çaldırıyor. Savcıları göreve davet ediyoruz. Tüm tanıklar dinlenerek bu şahsa gerekli ceza verilmeli. Utanmadan, sıkılmadan doğruluktan, dürüstlükten bahsediyor. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.