Cem Celil Lale/HaberAydın - Normalde Ankara’da yaşayan ancak partisi tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildikten sonra Aydın’a gelen Mustafa Savaş’ın Aydın’dan uzak kaldığı dönemde yapılan yatırımlardan bihaber olduğu ortaya çıktı. Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla beraber ilçelerin alt yapı sorumluluğunu üzerine alan Aydın Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda ilçe belediyelerinin borcunu da üstlenmişti. Haber Aydın’ın edindiği bilgiye göre Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ilçelerden devredilen 519.372.472 TL (519,3 milyon) borcun ödemesine devam ediliyor.

Aydın’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle beraber enkaz devralan ASKİ tarafından Aydın’ın dört bir yanında tam 1.067.960.765 TL (1.067 milyar) işletme ve yatırım harcaması yapıldı.

Mustafa Savaş’ın Aydın’da gezdiği mesafeden fazla hat döşenmiş

ASKİ tarafından il genelinde Aydın tarihinde görülmemiş alt yapı çalışması yapıldığı öğrenildi. 2537 kilometre alt yapı hattı döşeyen ekipler, 337 adet içme suyu amaçlı derin kuyu açmış, 74 adet içme suyu paket arıtma tesisinin yapımını gerçekleştirmiş.

Savaş’ın görmek istemediği yatırımlardan vatandaş memnun

Savaş’ın görmek istemediği hizmetlerin arasında ASKİ tarafından 563 adet içme suyu kaynağının kaptaj ve drenaj çalışması yapıldığı kaydedildi. Aynı zamanda Horsunlu, Atça, Bağarası, Sarıkemer, Güllübahçe, Akbük, Davutlar, Güzelçamlı, Akçaova, Hıdırbeyli, Acarlar, Geyre gibi birçok noktada içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu alt yapıları ile içme suyu paket arıtma ve atık su arıtma tesislerinin yapımının devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Aydın’ın tarihi boyunca almadığı yatırımı Çerçioğlu yaptı

AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın açıklamasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Aydın tarihinde görmediği hizmetleri bu dönem aldı. Çerçioğlu’nun yaptığını senelerdir bunlar neden yapmamışlar. Alt yapımız yoktu getirdi, suyumuz yoktu dağları aştı getirdi. Daha ne yapacak? Aydın’da hizmet eden birisi varsa o da Özlem Çerçioğlu’dur” ifadelerini kullandı.