Cem Celil Lale/HaberAydın

Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesi Aydın’da seçmen kararını vermeye başladı. AK Parti’de yapılan listeye vatandaşlar tepki gösteriyor.

24 Haziran’da yapılacak seçim öncesi Aydın’da tablo yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Mecliste Aydın’ı 3 milletvekiliyle temsil eden Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapılacak seçimlerde 1 milletvekili çıkartması bekleniyor. 2.sıra adayı Bekir Kuvvet Erim ve 3.sıra adayı Metin Yavuz’a tepkili olan birçok partilide tepki için farklı partiye oy vereceklerini söylüyor. Bilindiği gibi AK Parti 1.sıra Milletvekili adayı Mustafa Savaş tarafından şekillendirildiği söylenen listenin 2.sırasında bulunan İsabeyli eski Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in hakkında bulunan iddialar, 3.sıra adayı Metin Yavuz’un ise yakınlarının FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınması nedeniyle partililer listeye tepki göstermişti.

3.sıra adayı Metin Yavuz hakkında el ilanı basılıp Aydın genelinde dağıtılmıştı. Yavuz’un yakınlarının FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınmasını konu alan haberlerin yer aldığı görsellere “FETÖ’yle böyle mi mücadele ediliyor” ifadeleri yazılmıştı. Bilindiği gibi Yaklaşık iki yıl önce Söke’de yürütülen FETÖ/PDY operasyonları kapsamında AK PARTİ Aydın Milletvekili adayı Metin Yavuz’un kardeşi Çetin Yavuz ve yeğeni Hasan Yavuz gözaltına alınmıştı. SİDER (Söke İş Adamları Derneği) yöneticisi olan Çetin Yavuz ve Hasan Yavuz’un gözaltına alınması Aydın’da şok etkisi yaratmıştı.