Cem Celil Lale/HaberAydın

Karayolları Müdürlüğü tarafından Kuşadası’nın Turgut Özal Bulvarı’nda yürütülen yol çalışması vatandaşı isyan ettirdi. Bitirilemeyen çalışmalar nedeniyle yolun bazı bölümlerinde trafik akışı tek şeritten sağlanıyor.

Karayolları Müdürlüğü tarafından çevre yolu olarak bilinen Turgut Özal Bulvarı’nın bazı bölümlerinde yapılan yol çalışması hayatı durma noktasına getirdi. Kuşadası’nın en çok kullanılan yollarından biri olan yolda yapılan çalışmaların yavaş ilerlemesi, bazen de hiç olmaması nedeniyle vatandaşlar Karayolları Müdürlüğü’ne tepki gösterdi. Yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı Ege Mahallesi’nin gidiş güzergahında bulunan yol aynı zamanda İzmir’den ve Söke’den gelenler tarafından kullanılıyor.

Civarında büyük oteller, okullar ve hastaneyi barındıran Turgut Özal Bulvarı’nı kullanmak zorunda kalan vatandaşlar bazı noktalarda trafik akışının tek şeritten verilmesi nedeniyle tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Gün içerisinde mutlaka kazaların yaşandığı yolda yapılan çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Karayolları Müdürlüğü tarafından Kuşadası adeta cezalandırılıyor. Nerede çalışma yapılsa aylarca sürüyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Okula çocuklarımızı götürürken ölümle burun burunayız. Hastaneye hastayı götürürken dakikalarca beklemek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.