Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütü yönetim kurulu üyesiGönül Aluç’un kalp ve böbrek rahatsızlıkları olan kayınvalidesiCemile Aluç(76) son yolculuğuna uğurlandı. Vasiyeti üzerine memleketiErzincan, Refahiye’nin Tepe Köyü’nde toprağa verilecek olan Cemile Aluç’un cenaze namazıÇayırova Abdal Musa Cemevi’nde kılındı. Aluç’un cenaze namazı Çayırova ve Gebze Bölgesi’nin yanı sıra İstanbul Kartal İlçesi’ndeki akrabalık ve hemşerilik ilişkilerinden ötürü Kartal’dan aktif siyasetçi ve yurttaşları da bir araya getirdi.

Kalp ve böbrek rahatsızlıkları vardı

76 yaşında hayata gözlerine yuman, aslen Erzincan’ın Refahiye İlçesi’ne bağlı Tepe Köyü’nden olan Cemile Aluç, merhumŞahverdi Aluç’un eşiydi.Medine Tohumcu, İpek Çataltepe,Kemal Aluç, Niyazi Aluç,Erdal Aluç, Ercan Aluç veÖzcan Aluç’un anneleri olan Cemile Aluç, çok sayıda torun sahibiydi. 20 yıl kadar önce Çayırova’ya göç etmişti. Kalp ve böbrek rahatsızlıkları olan Cemile Aluç’un hayata gözlerini tedavisinin sürdüğü hastanede yumduğu öğrenildi.

Bu akşam köye otobüs kaldırılacak

Cemile Aluç’un cenaze namazı bugün öğlen saatlerinde Çayırova Abdal Musa Cem Evi’nde, yeğeniYunus Altuntarafından kıldırıldı. Toprağa ise köyünde verilecek. Cenazeye katılmak isteyenler için bu akşam (21 Eylül 2018 Cuma) saat 19.00’da yine cem evi önünden iki otobüs hareket edecek.

Son yolculuğuna birlikte uğurladılar

Cemile Aluç’un cenaze namazına CHP Kocaeli MilletvekiliTahsin Tarhanve eski milletvekili DoktorMehmet Hilal Kaplan, CHP Çayırova İlçe BaşkanıSelahattin Kayave Kadın Kolları BaşkanıSuna Çınarile örgüt yöneticileri ve üyeleri, aralarındaHalis Koç, Ata Savaş Durak veHüseyin Tarakçı’nın da bulunduğu Çayırova Belediyesi CHP Meclis üyeleri; aralarındaAli Sınırtaş, Veysel Suludere’nin de bulunduğu CHP Çayırova İlçe eski başkanları, yine CHP Çayırova İlçe eski kadın kolları başkanlarındanTürkan Kılıçda katıldı ancak cenazeye katılım Çayırova ve Gebze Bölgesi ile sınırlı kalmadı.

CHP Kartal’ın aday adayları cenazede

Bir süre önce CHP’den Kartal Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan, CHP Darıca İlçe Örgütü’nün son kongresinde divan başkanlığını da üstlenen Parti Meclis Üyesi Doç.Dr.Hüsnü Süslü, yine partisinden 2011 seçimlerinde İstanbul Milletvekili aday adayı ve 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan ve 2019 yerel seçimlerinde de aday adaylığını açıklamaya hazırlandığı konuşulan Yüksek MimarOğuz Aykan, Kartal Belediyesi Meclis ÜyesiMedet Kıskanç, Kartal Karlıktepe MuhtarıDursun Sınırtaşile Aluç ailesinin Kartal’da ikamet eden akraba ve hemşerileri aileyi acı gününde, merhumeyi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.