Cem Celil Lale/HaberAydın

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda 29 Ekim ve 30 Ağustos’u hiç sevmediğini belirten Kanat, yapılan etkinliklere ve kutlamalara da “aynı terane” yakıştırması yaptı. 30 Ağustos günü saat 03:28’de sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bahri Kanat, “Tarihin gerçeklerini anlatan bir devlet isterdim. 29 Ekim’leri 30 Ağustos’ları hiç sevmem. İzmir’in dağlarını ise hiç sevmem. 80 yıldır aynı terane. Bayatlata bayatlata içine ettiler. Zihinleri kazıya kazıya gerçekleri sakladılar” ifadelerini kullandı.

Kanat’ın Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in değerlerine karşı sergilediği düşmanca tavır Aydınlılar’ın da tepkisine neden oldu. Bazı haber sitelerinde köşe yazarlığı da yapan Kanat’a büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Türk lük niçin batar bunlara Atatürk niçin batar bunlara? 96 yıl önce bugün kadını kızı çoluğu çocuğu yörükler efeler bedel ödemiş bu şehir için hakaret edemezsin bu şehre bu insanlara yüce Türk milleti ne önderlik yapmış Atatürk” şeklinde çok sayıda yorum yaptı.

Konuyla ilgili yorum yapan TC HaBil Türkisimli sosyal medya kullanıcısı, “Bu zihniyet Cumhuriyet düşmanı,Türk düşmanı,Atatürk düşmanı,halk düşmanı. Türke düşmanım diyemeyenler Cumhuriyete ve Atatürke düşmanlık ediyorlar” görüşlerine yer verdi. Kanat’a tepki gösteren isimlerden Ismail Ergün“Bahri sen yunanmısın türk olamazsın zannederim yunansın” yorumunu yaptı.