Cem Celil Lale/HaberAydın - Katıldığı bütün programlarda kendisinin ‘hesap uzmanı, operasyon adamı, finans dehası’ olduğu yönünde açıklamalar yapan Mustafa Savaş’ın Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarıyla ilgili hiçbir yorum yapmaması dikkat çekiyor.

Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan sebze fiyatlarına bir çok kalem ürünün fiyatlarını yanına yaklaşılmıyor. Ocak ayının başında benzine 17, motorine 18 kuruş zam yapılmıştı. Yapılan bu zamların üzerinden 15 gün geçmeden benzinin litre fiyatı 33 kuruş, motorinin ise 38 kuruş arttı.

Elektrik ve doğalgazda zam yağmuru

Geçtiğimiz günlerde elektrik ve doğalgaz faturalarında indirime gidileceği söylenmişti. Elektrik faturası ödemeye giden bir asgari ücretliye ‘dağıtım bedeli, KDV, TRT payı, enerji fonu, BTU bedeli, yuvarlama’ adı altında ekstra ücretlendirmeler çıkartılıyor.

Doğalgaz kullanmaya korkan çok sayıda aile ise akşamları battaniyenin altına girerek ısınmaya çalışıyor.

Bebek mamasına %70 zam!

Bebek maması fiyatlarının son bir yılda %70 artış göstermesi aileleri zor durumda bıraktı. Bebek mamasının SGK tarafından karşılanmaya ürünler kategorisinde olması nedeniyle serbest fiyatlandırma yapıldığı öğrenildi.

2017 yılında 80 liraya satılan bebek mamasının bugün ki fiyatı ise 128 lira. Asgari ücretle geçinen bir ailenin maaşının yarısını mama parası olarak ayırması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Sırtımıza çıktılar, inmiyorlar. Bu vatandaş ne yapsın? Geçinemiyoruz” dedi.

Yumurtadan zeytine enflasyon %70

Türkiye'nin en temel 8 gıda maddesindeki enflasyon yüzde 68 seviyesine çıktı. 2002 yılından yumurta, pirinç, süt, kuru soğan, zeytin ve beyaz peynirin her biri 2018'de % 400 artış gösterdi. 2002'den bugüne yumurtada % 385, pirinçte % 704, günlük sütte % 782, kuru soğanda % 3 bin 227, patateste % 4 bin 556, zeytinde % 393 ve beyaz peynirde % 273 gibi rekor bir artış oldu.

Türkiye ekonomisini güllük gülistanlık göstermeye çalışan AKP’li Mustafa Savaş’ın halktan saklamaya çalıştığı fiyat artışlarının başında yumurta, pirinç, günlük süt, kuru soğan, patates, zeytin geliyor. AKP’li Mustafa Savaş’ın partisinin iktidarında yumurta 20 kuruştan, 63 kuruşa, pirincin 1 kilosu 9 TL'den, 13.5 TL'ye, günlük süt 5.5 TL'den, 7.5 TL'ye, kuru soğan 3.58 TL'den 4.99'a, patates 2 liradan 8.45'e, zeytin 18.90'dan, 24.95'e yükseldi.

‘Parayı yönetebilirim’ dedi, gerçekler karşısında sesi kesildi

İktidar partisinin milletvekili ve önemli bir komisyonun başkanı olan AKP’li Mustafa Savaş’ın ekonomiyle ilgili herhangi bir yorum yapmaması tepki topluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev yapmasına rağmen vatandaşın lehine tek bir görüş belirtmeyen Savaş’ın açıklamalarını ciddiyetten uzak bulan vatandaşlar, “Soğan geçen yıl 2 liraydı, bugün 8 lira. Patates 2 liraydı, bugün ise 7 lira. Domates geçen sene 3 liradan satılıyordu şimdi ise 8 lira. Ispanak, patlıcan, fasulye fiyatlarında %300’e varan zam söz konusu. Mustafa Savaş bu konularda ne diyor? Lütfen bizi aydınlatsın” ifadelerini kullandı.