Cem Celil Lale/HaberAydın

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada patatescileri hedef aldı. Bilindiği gibi bazı noktalarda pazarda satılan patatesin kilogram fiyatı 7 TL’ye ulaşmıştı.

Yarın yapılacak seçimler öncesi iktidar cephesinden ilginç açıklamalar gelmeye devam ediyor. Tüm Türkiye’nin kitlendiği seçim nedeniyle milletvekilleri ve adaylar peş peşe açıklamalar yaparak seçmenden destek istiyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan patates, soğan fiyatlarındaki artış vatandaşı isyan ettirmişti. Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “"İlk kez soğan doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçmişse yangın var demektir" ifadelerini kullanmıştı.

Patates, soğan fiyatlarındaki artış tartışmalarına yarın milletvekillik görevi sona erecek AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’de katıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdem, seçimlerden sonra patates ve soğan fiyatlarının 2 TL’ye düşeceğini öne sürdü. “Seçim önü her türlü kirli tezgah sergileniyor” diyen Erdem, AK Parti’yi patates ve soğan fiyatlarını yükselterek vurmaya çalıştıklarını söyledi.

Vatandaş tepki gösterdi

Erdem’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya tepki gösteren Alper Şenyüz ise, “Eğer sizin dediğiniz gibi bir stok , oyun vs mevcutsa bunu önlemek engellemek bu kadar veriyle çok kolay, tarım müdürlüklerindeki personeli sahaya sürün size bunları açık açık sunar, niye seçimden sonrasını bekleniyor, niye bugün çıkıp fiyat yüksekse ithal ederiz deniyor (ettede aynı şey oldu ordada et lobisimi vardı) yada sebzelerin kilosuda 10-15 lira bandında bunlarda da mı oyun oynanıyor öğrenmek istedim” yorumunu paylaştı. Erdem’in Şenyüz’e yanıtsız kalması dikkat çekti.