Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, CHP’nin 36. Kurultayı’na gitmek için partilileri taşıyan otobüste yaşandığı iddia edilen cinsel taciz skandalı büyüyor. Olay, ulusal basına taşınırken konuyla ilgili CHP İl Başkanı Ali Çankır’dan bilgilendirme yapıldı.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Cinsel taciz skandalını yakından takip ettiklerini belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Konuyu yakından takip ediyoruz. Ortada bir iddia var. Tedbir amaçlı adı geçen kişiyi ihraç ettik. Genel Merkez’den bir heyet görevlendirildi. Yapılacak tahkikat sonrası savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yaşanan hadiseyi yakından takip ediyoruz ve gerekli tüm işlemler tarafımızdan yapılıyor. Bu ne bizim ne halkımızın kabul edebileceği birşey değildir. Müfettişlerimiz suç tespit ederse gerekli tüm işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Olayın geçmişi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı’na gitmek için Kuşadası’ndan hareket eden ve partilileri taşıyan otobüste, alkol aldığı söylenen ilçe yöneticisinin 13 yaşındaki bir erkek çocuğunu taciz ettiği öne sürülmüştü. Partili kadınlar tarafından fark edilen pedofil yönetici otobüsün içerisinde darp edilmiş, olaya müdahale eden CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi tarafından pedofil yöneticiye harçlık verilmiş ve Kuşadası’na geri dönmesi sağlanmıştı.