Merkez Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi'nde yaklaşık 150 engellinin kaldığı özel bakım ve rehabilitasyon merkezinde personelin, hastaların vücutlarında sigara söndürüp dövdüğü, engelli hastaların işçi gibi çalıştırıldığı, sahte faturalarla devletin verdiği harçlıklara el konduğu yönünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne 20 gün önce şikayette bulunuldu.

5'er ve 10'arlı guruplar halinde banyoya götürülen hastaların çırılçıplak soyularak fırça ile yıkandığı, faaliyet odalarında ise yalnız bırakıldıkları için birbirleriyle kavga ettikleri ve böyle bir durumda bir hastanın başka bir hastanın kulağını ısırıp kopardığı iddiaları da şikayetler arasında yer aldı. Şikayet üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

“KIYAFET VE MEDAKİL MALZEMELER ALINDI”

Özel bakım ve rehabilitasyon merkezi yöneticileri, iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden haziran ayında gönderilmesi gereken kıyafet ve medikal malzemelerin gelmemesi üzerine, hastaların mağdur olmaması için harçlık paralarından bu tür ihtiyaçlarının karşılandığını belirten yetkililer, “Bu zaten yönetmelikte de var. Bütün yaptığımız harcamaları da faturalandırdık” dedi.

Hastalara işkence yapıldığı iddiasını da yalanlayan bakımevi yetkilileri, geçen Ramazan Bayramı’nda isine giden bir hastanın döndüğünde bazı yaralar görüldüğünü anlattı. Yetkililer, “Döndüğü gün odasına çıkmadan burada bulunan sağlık personelimiz hastayı kontrol etti. Sırtında bazı yaralar gördük. 20 dakika içerisinde hastaneye gönderip doktor raporunu aldırıp, savcılığa şikayette bulunduk. Bu olay bizim kurumuzda yaşanmadı. Savcılık şikayetimizin ardından hastamızın yanında kaldığı ailesi ile ilgili dava da açıldı‘' dedi.

Hastalara fırçayla banyo yaptırıldığı iddiasını da yalanlayan yetkililer, şikayet edenlerin verim alınamadığı için işten çıkarılan personel olduğunu görüşünü savundu.

DHA