Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel başkanlığında toplanan meclise, 20 Millet İttifakı ve 11 Cumhur İttifakı meclis üyesi katıldı. Vatandaşlarında izlediği toplantıda meclis kâtipleri, meclis başkan vekilleri ile encümen ve komisyon üyeleri seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında yapılan kapalı oylama ile meclis kâtipliğine asil üye olarak Mehmet Sarıdede ve Özgün Limoncu, yedek üye olarak Emre Fazlılar ve Volkan Alkış seçildi.

1.Meclis Başkan Vekili olarak Gürol Turhan, 2. Meclis Başkan Vekili olarak Melahat Yaylacı’nın seçildiği toplantıda Encümen üyeliğine ise Oğuzhan Turan, Funda Şenol ve Seyfi Seyhan Süvari seçildi. Toplantıda ayrıca Plan Bütçe, İmar, Tarife ve Hukuk komisyonlarına üye seçimi gerçekleşirken Turizm ve Tanıtma Komisyonu ile Festivaller ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu kurulması da karar altına alınarak üye seçimi yapıldı. Kuşadası Belediye Meclisi’nde 2018 Yılı Faaliyet Raporu da oy çokluğuyla kabul edildi.

Makam araçları kalkıyor

Öte yandan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in ilk talimatı Belediye Başkanı tarafından da kullanılan dahil olmak üzere tüm makam araçlarının kaldırılması oldu. Kademeye çekilen araçlar gerek görülürse satışa çıkartılacak.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Ömer Günel, “Benim ilk talimatım mevcutta bulunan ne kadar makam aracı varsa önce kademeye çekilmesi ve uygun görülenlerin satışa çıkarılmasıdır. Bizim yönetimimiz de sadece hizmet araçları kullanılacaktır. Bunun haricinde ki tüm makam gibi araçları kaldırılacaktır. Bu benim başkan olarak ilk talimatım olmuştur” dedi.