Cem Celil Lale/HaberAydın

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü’nün gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle anma töreni ve panel düzenlendi. Panele Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Garnizon Komutanı Albay Mehmet Parım, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, ADÜ Rektörü Cavit Bircan, STK’lar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende kalleş darbe girişimi lanetlenirken tören öncesi Adnan Menderes Üniversitesi tarafından hazırlanan tanıtım afişi tepki topladı. 15 Temmuz Şehitleri’nin fotoğraflarının net kullanılmadığı afişte Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan’ın fotoğrafının en üstte yer alması şaşkınlık yarattı. Anma töreninin moderatörlüğünü üstlenen Rektör Bircan’ın sadece ismini yazmak yerine fotoğrafını kullanması “Anma töreni mi reklam afişi mi?” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Benzer afişlerde katılımcıların fotoğrafı yok

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Türkiye’de birçok kurumda anma töreni ve çeşitli etkinler düzenleniyor. Adnan Menderes Üniversitesi haricinde etkinlerin tanıtım afişlerinde üniversitenin rektörünün veya katılımcılardan herhangi birisinin fotoğrafının kullanılmaması dikkat çekti.

Türkiye’de sadece Rektör Bircan’ın fotoğrafı görselde yer aldı

Hiçbir tanıtım görselinde Adnan Menderes Üniversitesi tarafından hazırlanan ve sosyal medyada tepkilere neden olan afişte yer aldığı gibi rektörün, konuşmacıların, katılımcıların fotoğrafına yer verilmedi. Manisa Celal Bayar, Şile Işık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteleri tarafından hazırlanan anma töreni görsellerinde kalleş darbe girişiminin yaşandığı geceden bir fotoğraf ve yazılar kullanıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ;

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ;

Işık Üniversitesi ;

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ;