Motosiklet Yağı Niçin Önemlidir?

Motosiklet için yağ kullanımı oldukça önemlidir. Motor yağı eksikliği sebebiyle birçok arıza meydana gelebilmektedir. Motorun çalışmasından vites geçişlerinin kolaylığına kadar birçok aksamı için gerekli olan bir malzemedir. Motosiklet yağı olmadan motoru çalıştırmaya kalkarsanız motoru yakabilir ve ciddi bir arızaya neden olabilirsiniz. Motor yağı kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Her motor yağı tüm motorlar için uygun olmayabilir. Motorların cinsine göre kullanmanız gerek yağda farklılık göstermektedir. Motorunuza uygun yağ seçimi yapabilmek için iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Eğer yağ seçimi ile ilgili bir bilgi sahibi değilseniz bir uzmandan yardım almanızda fayda olacaktır. Motosikletinizi uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorsanız motor yağına dikkat etmelisiniz. Kullandığınız yağın kalitesi ve türü ne kadar önemli ise değiştirme süreside bir o kadar önemlidir.

Bir motosikletin çalışabilmesi için en önemli materyal motosiklet aküsü olmaktadır. Akü motorun çalışmasını sağlayan en önemli parçadır. Akü olmadığı taktirde ateşleme işlemi gerçekleşmediği için motorunuzun çalışması imkansızdır. Elektrik aksamının çalışması içinde akü şarttır. Sinyal lambalarının çalışması için akü gerekmektedir. Akü olmazsa motorunuzun hiçbir aksamı çalışmayacağı için bir motosikletin en önemli parçası aküsüdür. Belirli zaman aralıklarında bakımı yapılması gereken bir parçadır. Düzenli bakımı yapılmadığı taktirde yolda kalabilir. Ve motorunuzun çalışmasına engel olur. Böyle bir sorun yaşamak istemiyorsanız akü bakımına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Motosiklet Yağı Değişimi Ne Zaman Yapılmalıdır?

İdeal yağ değişim süresi motorunuzun kilometresi ile alakalı olduğunu bilmelisiniz. Motorunuza yağ değişim yapıldıktan sonra 3000 kilometrede bir yağ değişimi yapılması gerekmektedir. Bu süreyi aştığınızda motor yağı kalitesinin düşeceği ve eksilme yaşanacağı için motorunuzda arızalar meydana gelebilir. Yağ eksilmesini motorunuzun çalışma sesinden ve viteslerin geçişi sırasındaki yaşadığınız zorluğun derecesinden anlayabilirsiniz. Bu tür sorunlar yaşamaya başladığınızda kilometresine önemsemeden yağ takviyesi ve değişimi yapmanız gerekmektedir. Bu sorunları yaşamıyor iseniz en son yağ değişimi yaptıktan sonra 3000 kilometresini dikkate alarak yağ değişimini yapmanız gerekmektedir. Düzenli bir şekilde yap değişimine özen gösterirseniz yağ ile ilgili yaşanan sorunlardan kurtulmuş olursunuz.

Motosiklet Aküsü Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Elektrik aksamının çalışması için en önemli parçası olan akünün belirli zaman aralıklarında bakımı yapılması gerekmektedir. Bakımı yapılmadığı taktirde en beklemediğiniz anda arıza yapıp sizi zor durumda bırakabilir. Akü başlarının temizliği ve voltaj ölçümünün yapılması akü bakımında en önde gelen temel kriterlerden birileridir. Bu sayede akünüzün ne durumda olduğunu tespit ederek olumsuz bir sorunla karşılaşmadan önlemini alabilirsiniz.

Motosiklet için gerekli olan yağ ve aküleri www.kalyoncumotor.com adresinden temin edebilirsiniz. Sitede bulunan geniş ürün yelpazesi içerisinde motorunuzun özelliği ile uyumlu akü ve yağlardan seçim yapa bilirsiniz. Seçimleriniz telefon ile onay aldıktan sonra hızlı bir şekilde kapınıza kadar kargo edilmektedir.