CHP Kuşadası ilçe örgütünde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Kurultaya giden otobüs skandalıyla çalkananan CHP Kuşadası ilçe örgütünde bugün yeni bir skandal daha yaşandı.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Medeni kanunun kabulü ve Türk kadınlarının kazanımları konulu bir panel düzenleyen CHP Kuşadası ilçe örgütü, CHP Manisa milletvekili Özgür Özel’in yanına konuşmacı olarak bir dönem AK Parti meclis üyeliği de yapan ve CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi ile mahkemelik olan Nilgün Ögünçlü’yü davet etmesi ortalığı karıştırdı. AK Parti’ye geçerek 2004-2009 yılları arasında belediye meclis üyeliği yapan ve o dönemde ismi “ Takunyalı Komünist” e çıkan Nilgün Ögünçlü, CHP karşıtlığı ile tanınıyor. Özer Kayalı’nın belediye başkanı, yeğeni Muzaffer Eryiğit’in de başkan yardımcısı olmasının ardından belediyenin yeşil alanını aile arazisine sokmak için imar tadilatı girişiminde bulunan ancak imar plan tadilatı talepleri Büyükşehir tarafından reddedilen Nilgün Ögünçlü çılgına dönmüş ve sosyal medyadan CHP’li büyükşehir belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’na kin kusmuştu. CHP ve Özlem Çerçioğlu düşmanlığını iyice büyüten Nilgün Ögünçlü bununla yetinmeyerek, Özlem Çerçioğlu’nun ve CHP’li belediyenin yaptığı her işi yargıya taşıyarak, resmen CHP’li büyükşehir belediyesine savaş açmıştı. AK Parti eski meclis üyesi Nilgün Öğünçlü son olarak ta TARİŞ arazisinde büyükşehir tarafından yapılan referandum girişiminde CHP’li büyükşehir belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’na karşı eylemleri başlatan kişi olarak öne çıkmış, ve CHP’li büyükşehir belediyesinin zabıta ekipleri ile çatışmıştı.

Paneli iptal etmek zorunda kaldılar

CHP düşmanlığını kendine şiar edinen AK Parti eski meclis üyesinin CHP milletvekilinin katılacağı bir panele yine CHP Kuşadası ilçe örgütü tarafından davet edilmesi ortalığı karıştırdı. CHP Kuşadası ilçe örgütünün ve Kuşadası Belediyesi’nin reklamlarıyla duyurulan panele en büyük tepkiyi Aydın il örgütü gösterdi. AK Parti eski meclis üyesi Nilgün Öğünçlü’le yönelik tepkilerin artması üzerine CHP düşmanı birinin CHP paneline ve CHP ilçe örgütü tarafından davet edilmesine gösterilen tepkiler üzerine CHP milletvekili Özgür Özel panele katılmaktan vazgeçti. Özgür Özel’in protestosu üzerine de CHP Kuşadası ilçe örgütü paneli iptal etmek zorunda kaldı.