Cem Celil Lale/HaberAydın - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Son günlerde Aydın gündemini meşgul eden ve vatandaşların büyük tepki gösterdiği AYBA yasağıyla ilgili Savaş’ın yoğun mesai yaptığı kaydedildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun halk odaklı projelerinin önüne geçilmesini istediği söylenen Mustafa Savaş’ın İl Sağlık Müdürü’nden ilk iş olarak AYBA’yla ilgili çalışma yapmasını istediği söyleniyor.

AYBA’nın ruhsat başvurusunu sudan sebeplerle vermeyen ve Sağlık Bakanlığı’yla ilginç yazışmalar yaparak süreci uzatan İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’a AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın akıl verdiği ve süreci bizzat kendisinin takip ettiği konuşuluyor.

“Böyle seçileceğini düşünüyorsa hezimete uğrar”

AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Genel Merkez nezdinde çalışma yürüten ve kendisine yakın yayın organlarında sürekli olarak algı yaratmaya çalışan Mustafa Savaş’ın Çerçioğlu’nu yıpratmak için AYBA planını devreye soktuğu söyleniyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından görüş belirten Aydınlılar, “AK Parti, Mustafa Savaş’la Aydın’da büyük hezimete uğramıştı. Eğer bu seçimlerde kazanmanın yolu olarak vatandaş ile Çerçioğlu’nun ilişkisini kesmeyi görüyorlarsa daha büyük oy farkına hazır olsunlar. Mustafa Savaş da böyle seçileceğini düşünüyorsa hezimete uğrar” ifadelerini kullandı.