Adakule ile Korumar otellerinin arasında kalan, Ramada Otel’in tam karşısında bulunan turizm imarlı alanda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların kullanımına uygun düzenleme yapması, başta AKP ve MHP olmak üzere bazı kesimleri rahatsız etmişti. Geçmiş yıllarda olduğu gibi özel sektöre bırakılmayan alan, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bakanlıktan kiralanmıştı. Turizm Bakanlığı tarafından ihaleye çıkılan yeri, Aydın Büyükşehir Belediyesi almış ve vatandaşların günlük kullanımına uygun olarak düzenleme çalışması başlatmıştı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını engellemek için organize şekilde karalama kampanyası başlatılmıştı. Bazı basın yayın organları kanalıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin doğal botanik park olan alanda çalışma yürüttüğü paylaşılarak kamuoyu yanıltılmaya çalışılmıştı.

EKODOST gerçeği açıkladı

Yaşanan gelişmeler üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen, Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla Kuşadası’na gelerek Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.

EKODOST Başkanı Bahattin Sürücü’yle doğal botanik park ve çevresi için değerlendirmelerde bulunan Yamen, bölgeyle ilgili hassasiyetle çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal tesis yapılan alanın doğal botanik park ile ilgisi olmadığını söyleyen Bahattin Sürücü, basında çıkan tahribat fotoğraflarının da yıllar öncesine ait olduğunu söyledi.

EKODOST’tan yapılan açıklamada, ‘Basında ve sosyal medyada paylaşılan tahribat fotoğraflarının, geçmiş yıllarda arkada bulunan bir otel tarafından yapılan tahribata ait olduğu’ belirtildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasının 2011 yılında Kuşadası Belediye Meclis Kararıyla ilan edilen Doğal Botanik Park sınırlarında olmadığının vurgulandığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Doğal Botanik Park ve Kemerönü Mevkiindeki doğal alanlara sahip çıktığı belirtildi.

Öte yandan, EKODOST Başkanı Bahattin Sürücü, Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen’den, bu alanlara özel sektörün girmesinin engellenmesi, tahribat yaratacak faaliyetlere izin verilmemesi ve kamunun hakkının korunmasını istedi.