2014 yılında yapılan yerel seçimlerde %45,2 oy alarak göreve gelen AKP’li Osman Zolan hakkında şok bir iddia gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin araç kiralama ihalesinin yasalara aykırı olduğunu açıkladı.

Denizli’de yayın yapan yerel bir gazeteye konuşan Çallıca, Belediye Kanunu’nun 67’nci maddesinin araç kiralama da dahil hizmet alım ihalelerinin süresinin, “İlk mahalli idareler genel seçimlerini izleyen altıncı ayın sonunu geçmemek üzere ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürülebilir. Oysa Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kiralamayı ‘1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019’ dönemlerini kapsayacak şekilde yapmıştır. Yasaya göre; hizmet alımının süresi 31 Mart’taki yerel seçimlerinin 6 ay sonrasını geçmemelidir. Yani 30 Eylül 2019 tarihi sonrası için hizmet alım ihalesi yapılamaz. Bu yasaya aykırı bir uygulamadır” dedi.

‘Yasa ve hukuk tanımaz uygulama’

Denizli Büyükşehir tarafından yapılan ihalenin iptal edilmesi gerektiğini belirten Çallıca, “Maalesef yasa ve hukuk tanımaz uygulamalarına bir yenisini daha eklediler. Yangından mal kaçırır gibi 1 yıllık hizmet alım ihalesi yaptılar. Yasanın onları yetkili kılmadığı döneme dair tasarrufta bulundular, kamu kaynağını peşinen harcadılar. Yargıyı, bu yasa dışılığı denetlemekle görevli devletin ilgili kurumlarını göreve çağırıyorum. Derhal bu hukuksuzluğu sona erdirmeli ve ihaleyi iptal etmelidirler” ifadelerini kullandı.