İstanbul polisi, aralarındaçocukyaştakilerin de bulunduğu yabancı uyrukluları, "Fabrikada çalıştıracağız" vaadiyle ülkelerinden getirerek fuhuşa zorlayan "Kedi İsmail" lakaplı çeteye operasyon düzenledi. Pasaportlarına el koyduğu kadınları hazırladıkları kataloglar üzerinden ulaşan kişilerle fuhuşa zorlayan çetenin 2 üyesi ile bir otel çalışanı yakalandı. Çetenin elinde rehin olan 3 kadını kurtaran polis şimdi her yerde "Kedi İsmail"i arıyor.

Pendik'te "Kediİsmail" lakaplı İsmail İ.'nin küçük yaştaki çocukları fuhuşa zorladığı yönündeki ihbarı değerlendiren Çocuk Şube Müdürlüğü'nün polis ekipleri, 27 Mart'ta bir otele baskın düzenledi. Fuhuşa zorlanan yabancı uyruklu bir kadını kurtararak koruma altına alan polis ekipleri, otel çalışanı N.K.'yı da "fuhuşa yer temin etmek" suçundan gözaltına aldı.

Koruma altına alınan kadını fuhuşa zorlayan ve "Kedi İsmail"in ekibinden olduğu belirlenen N.Ç. ile Türkmenistan uyruklu Y.N.H. de otelin yakınında park ettikleri otomobilde beklerken yakalandı.Polis ekipleri, yakalanan şüphelilerin yanında bulunan ve fuhuşa zorladıkları 2 kadını da kurtardı.

Polisin fuhuş çetesinin elinden kurtardığı yabancı uyruklu kadınlar, "Kedi İsmail" lakaplı İsmail İ'nin kendilerini "Fabrikada çalıştıracağız" diye kandırarak ülkelerinden getirdiğini ve aralarında kız çocuklarının da bulunduğunu anlattı. "Kedi İsmail"in pasaportlarına el koyduğunu ve kendine borçlandırarak fuhuşa zorladığını anlatan kadınların verdiği bilgiler doğrultusunda Pendik ve Kartal'daki bazı adreslere de baskınlar düzenlendi.

Polis "Kedi İsmail"i yakalamak için çalışmalarını sürdürürken gözaltına alınan adamları N.Ç., Y.H.N. ve otel çalışanı N.K. emniyetteki işlemlerinin ardındanİstanbulAnadolu Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Otel çalışan N.K. adli kontrolle serbest bırakıldı;N.Ç. ve Y.H.N. ise çıkarıldıkları hakimlikçe "insan ticareti" ve "zorla fuhuş yaptırmak" suçlarından tutuklandı.