Cem Celil Lale/HaberAydın - Başkanı olduğu Germencik’te seçildiği günden bugüne hiçbir hizmet üretemeyen Ümmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse suyu bedava yapacağını öne sürdü. Akın’ın hiçbir ekonomik temele dayanmayan sözleri vatandaşlar tarafından da gerçekçi karşılanmazken, halen Germencik Belediye Başkanı olarak görev yapan Ümmet Akın’dan samimi olduğuna inanılması için vatandaştan katık atık ücretini almaması bekleniyor.

Aydın’da su üzerinden kasaba siyaseti üreten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın bedava su projesi aynı zamanda suç teşkil ediyor. Bilindiği gibi suyu bedava yapmaya çalışan İzmir Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında soruşturma başlatılmış ve yargılanmıştı. Akın’ın yasayı açıkça bilmesine rağmen su üzerinden Aydın halkını kandırmaya çalışmasına vatandaşlarda tepki gösterdi. Akın’ın görevde olmadığı için bol keseden salladığını söyleyen vatandaşlar, “Aydın halkının böylesi ucuz vaatlere karnı tok. Suyu bedava yapacakmış. Sen önce katı atık ücreti alma” ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu “Kanun çıksın, bedava yapalım” demişti

Aydın’da su üzerinden yürütülen ucuz siyasete Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ‘dur’ demişti. Çerçioğlu yaptığı basın açıklamasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seslenerek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk ve önemli icraatı olacağını düşündüğüm bu teklifi bugün buradan ilan ediyorum. Bununla da kalmayacağım, su ve elektriğin bedava olması için kanun önerisi Aydın milletvekilleri aracılığıyla TBMM gündemine getirilecektir. AKP, MHP, HDP şimdi görev sırası sizde. Gelin hep birlikte bu kanunları değiştirelim ve vatandaşlarımıza su ve elektriği bedava verelim” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Çerçioğlu’nun çağrısına Türkiye’nin dört bir yanından destek gelmiş ancak Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Akın’ın su üzerinden yarattığı polemiğin siyasi olduğu anlaşılırken başkanı olduğu ilçede katı atık ücretlerini neden kaldırmadığı merak ediliyor.