Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, partisinin İncirliova İlçe Kongresi’ne katıldı. Erdem’in kongrede yaptığı ekonomi temalı konuşma partili-partisiz herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Cem Celil Lale/HaberAydın

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in partisinin İncirliova İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşma şaşkınlıkla karşılandı. Su fiyatları üzerinden Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmeye çalışan Erdem’e vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını hatırlattı. Kongrede yaptığı konuşmada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmeye çalışan Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’da su fiyatlarının yüksek olduğunu öne sürdü. Çeşitli örneklemeler veren Erdem, konuşmasının büyük bölümünü Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmeye ayırdı.

Erdem konuştu vatandaş şaşırdı

Erdem’in kongrede yaptığı konuşma beraberinde tartışmalarıda getirdi. İktidar partisinin milletvekili olmasına rağmen benzin ve mazot fiyatlarını unutan Mehmet Erdem’e vatandaşlar Türkiye’de kullanılan akaryakıt fiyatlarını hatırlattı.

Araştırmalar gerçeği ortaya çıkarttı

Bilindiği gibi zengin petrol yatakları olmasına rağmen dünyada en pahalı akaryakıt satılan ülkelerden birisi Türkiye. Türkiye, Global Petrol Pricesverilerine göre, 6 Kasım itibariyle 42 Avrupa ülkesi arasında en pahalı benzin satılan 22’inci ülke durumunda. Lüksemburg, Avusturya ve İspanya gibi GSYH’si Türkiye’nin üzerinde olan bazı Avrupa ülkelerinde benzin Türkiye’dekinden daha ucuz bir fiyata satılıyor.

Satın Alma Gücü açısından benzinin en pahalı olduğu ülkelerden birisi Türkiye

Bloomberg’ün, “depoyu doldurmanın gerçek bedeli” temalı çalışması 61 ülkede vatandaşların satın alma gücüne göre dünyada benzinin gerçek fiyatını araştırıyor. Kaynak, Türkiye’yi akaryakıt üzerinde en çok gelir vergisi uygulayan ülkelerden birisi olarak tanımlıyor. Çalışma, Türkiye’de günlük ortalama gelirin 29,02 dolar olduğunu ve bu durumda bir litre benzin alabilmek için günlük gelirin %5,15’ine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Çalışmaya konu olan 61 ülke arasında satın alma gücü açısından bakıldığında Türkiye 52’inci sırada yer alıyor.

Akaryakıt fiyatlarını unutan Erdem’in açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirildi

Akaryakıt fiyatlarını unutan Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in su eleştirisi vatandaşlar tarafından talihsizlik olarak değerlendirildi. Erdem’e akaryakıt fiyatları üzerinden yüklenen vatandaşlar, “Sayın Erdem vatandaşın bütçesini düşünüyorsa öncelikli olarak akaryakıt fiyatlarını incelesin. Dünyanın en pahalı benzinini kullanma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Vergi alınmayan hiçbir şey yok. Hayat pahalılığı vatandaşın cebini yakıyor. Bunların arasında su faturaları en sonda geliyor” ifadelerini kullandı.