Yönetmelik gereğince, her işletmenin belirli bir çalışan sayısından sonra, mutlaka işletmesinde iş güvenliği uzmanları bulundurma zorunluluğu vardır. Bugün ülkemizde etkin bir şekilde uygulanan bu yönetmelik sayesinde, iş kazaları en aza indirgeniyor ve tabii ki kaza olmadan da önlemler alınıyor. Gerek iş güvenliği ve gerekse de çalışanlar için güvenli bir çalışma ortamını sunmak, sadece çalışan işçiler için değil, işverenler için de büyük bir önem taşıyor. Çünkü işletme içerisinde olabilecek kazalardan, direk olarak işveren yani işletme suçlu görülüyor. Bu nedenle kanunlara göre alacağınız önemler için, işgüvenliğiuzmanıeğitimiiçinYöntemAkademialmış olan çalışanlar ile çalışmanız gerekmektedir. Üniversitelerin 4 yıllık Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği vb. alanlardan lisans mezunlarının alabildikleri bu belge, işletme içerisinde gerekli opsiyonları almalarını sağlıyor.Bugün sizde büyük bir işletmeye sahipseniz eğer, kendi çalışanlarınız içiniş güvenliği uzmanı eğitimialmalarını sağlayabilirsiniz.

İş güvenliği uzmanlığının yanı sıra, işletmeler için işyeri hekimliği de oldukça önemli bir detaydır. Bunun da işyerihekimliğieğitimibulunuyor olmasından dolayı, alınacak bu eğimler ile işyerleri içerisinde ki acil müdahale noktasında ya da direk olarak muayenede doktorun, çalışan için anlık karar vermesini sağlıyor. Bunun da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiş olmasından dolayı, işletmeler direk doktorları işe almak yerine, bu hizmeti veren doktorlar ile haftanın bir kaç günü anlaşmayı daha uygun görmekteler.Yöntem akademisayesinde, bu eğitimlerin tümünü alabiliyorsunuz. Böylelikleişyeri hekimliği eğitimiile birlikte,fabrikalarda, üretim sahalarında ve inşaat şantiyeleri gibi, çalışanların yoğun olduğu yerlerde hizmet vermeye başlıyorsunuz.

Firmaların sürekli büyüyor olması nedeni ile gerekiş güvenliği uzmanı eğitimi için Yöntem Akademiile işyeri hekimliği eğitimiihtiyaçlarınızı da karşılamış olacaksınız. Bu nedenle reel olarak, uygun şartlarda ki yeni mezunların dahi bu özel eğitimleri aldıklarını ve akabinde daha kolay bir şekilde iş bulduklarını da belirtelim. Yani alacağınız bu eğitimler, size hem yeni iş fırsatları sunacak ve hemde çalışmış olduğunuz sektörde işinize devam ederken, daha yetkin bir personel olmanızı da sağlayacaktır.OSGBiçin de gerekli eğitimleri ve hizmetleri kurum aracılığı ile almış olacaksınız.

Her ne kadar firmalar, kendi çalışanları için bu tür eğitimleri almalarını sağlıyor olsalar da, bunların çok fazla olmadıklarını söyleyelim. Çünkü burada önemli olan iş verimliliği ve tabii ki maliyet. Yaniişyeri hekimliği eğitimiyerine, firmalar yüzeysel olarak tüm çalışanlarının eğitim almasını sağlıyorlar. Kısacası bu tür belgeleri almak ve yetkinlik sahibi olmak için, sizinkişisel olarak eğitim almanız gerekiyor. Bu her türlü önemli yani devlet tarafından işletmelerden istenen belgeli çalışanlar için geçerli bir durumdur.Bu nedenleiş sağlığı ve güvenliği için alacağınıziş güvenliği uzmanı eğitimisayesinde, işletmenin zorunlu olarak alması gereken personel olabilirsiniz.KurumdanOSGBhakkında daha detaylı olarak bilgi almak istiyorsanız, bunun içinwww.yontemakademi.com.tradresinegirmeniz yeterli olacaktır.

Firmalar bu tür eleman ihtiyaçlarını ise, bu eğitimleri veren kurumlardan talep etmekteler. İşte burada Yöntem Akademi sayesinde, yeni mezun dahi olsanız, işinize kısa sürede kavuşacağınızı belirtelim. Bu sadeceiş güvenliği uzmanı eğitimiiçin geçerli olmadığı gibi,işyeri hekimliği eğitimiiçin de geçerli olup, böylelikle işinizi daha kolay bir şekilde bulmuş olacaksınız. Hemen sizde eğitim süreçlerini öğrenmek, alacağınız eğitimlerin neler olduğunu öğrenmek ve belge ile nelere sahip olacağınızı görmek içinwww.yontemakademi.com.trsitesine girebilirsiniz.

Özellikle son dönemlerde meydana gelen gelişmeler sonrasında iş sağlığı ve güvenliği, daha öncesinde olmadığı kadar ön plana çıkmaya başladı. Yapılan kanun değişiklikleri ile birlikte artık işverenler; iş yerlerinde işgüvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurulması zorunlu hale gelmiş olmuş, işletmelerde buna göre çalışmalarını sürdürmekteler.OSGB bünyesinde bulunan iş güvenliği uzmanı yetkisine sahip çalışanları ile çalışma ortamı içerisindeki her türlü durumu denetler ve iş yerlerinde tehlikelerinin ortaya çıkmasını engellemek adına önleyici ve düzeltici faaliyetleri hazırlar. İşyeri hekimi yetkisine sahip çalışanları ile de çalışanların sağlıklarını korumak ve geliştirmek için her türlü sağlık hizmetini de onlara verir. Her yılın başında bu çalışmalar önceden planlanır ve yıl sonunda hazırlanan yıllık çalışma raporu ile o yılki iş yerinde bulunan sağlık ve güvenlik gözetimi ile alakalı tüm çalışmalar kaydedilir.