Edinilen bilgiye göre Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan Demir ailesinin başına inanılması güç bir olay geldi. Geçtiğimiz sene başlayan ve ailenin 4 kez ev değiştirmesine rağmen geçmeyen olay, akıllara 1977-1978 yılları arasında Londra’da meydana gelen paranormal bir olayı getirdi.

Eşyalar yer değiştiriyor

Demir ailesinin hayatını kabusa çeviren olay, ailenin Aydınlı Mehmet Hoca’nın Bozdoğan’da bulunan çözüm merkezine ulaşmasıyla gündeme geldi. Hayatları durma noktasına gelen aile, Aydınlı Mehmet Hoca’nın çözüm merkezine ulaşarak yardım istedi.

Parapsikoloji uzmanı ve Havas Alimi olan Aydınlı Mehmet Hoca’yı arayan aile, evlerinde bazı eşyaların sürekli yer değiştirdiğini söyledi. Eşyaların yer değiştirmesinin yanı sıra makas ve bıçak gibi kesici aletleri yastık-koltuk gibi eşyalara saplanmış şekilde bulduklarını belirten aile, defalarca hocalardan yardım aldıklarını ancak çözüm bulunamadığını söyledi.

“Poltergeist” vakası

Almanca bir kelime olan ve sözlük anlamı “belalı bir ruhun gürültüsü” olan olaya mağdur kaldıkları düşünülen aileyle ilgilenen Bozdoğan çözüm merkezi çalışanları, ailenin ön bakımını yaptıktan sonra büyük bir panik yaşadı.

Ailenin değerlerinin çok düşük olduğunu belirleyen Aydınlı Mehmet Hoca’nın asistanları konuyu Mehmet Pala’ya aktardı. Küçük yaştan itibaren ortadoğuda çeşitli alimlerden ders alan Havas Alimi ve parapsikoloji uzmanı Aydınlı Mehmet Hoca tarafından özenle incelenen olayın çok farklı bir nedenden olduğu ortaya çıktı.

1977-1978 yılları arasında Londra’da meydana gelen olayla benzerlik gösterdi

Manisa’nın Salihli ilçesinde meydana gelen olay Londra’da 70’li yıllarda yaşanan bir olayı akıllara getirdi. Ailenin aktardığı bilgilerde iki katlı olan evlerinde akşam koydukları eşyaları sabah bulamıyorlar. Evden hiçbir eşyanın kaybolmadığını sadece yer değiştirdiğini belirten aile, hayatlarının kabusa döndüğünü söyledi. Bazen makas gibi kesici aletleri yastığa saplanmış olarak bulduklarını söyleyen Demir ailesi, “Aydınlı Mehmet Hoca sayesinde kurtuluyoruz” ifadelerini kullandı.

İfrit musallatı olduğunu belirlediler

14 kişilik ekibiyle beraber Manisa’nın Salihli ilçesine giden Aydınlı Mehmet Hoca, ilk olarak evde ısı ölçümü yaptırdı. Evde yapılan ölçümlerde ani ısı sapmalarının meydana geldiği belirlendi. Evde çok sık enerji değişikliği olduğunu söyleyen Aydınlı Mehmet Hoca’nın asistanlarından Pınar Gülseven, “Biz evde enerji sapması bekliyorduk ancak bu kadar sıklıkla meydana gelmesi bizi çok şaşırttı” dedi.

Demir ailesine ifrit musallat olduğunu belirleyen ekip, konuyla ilgili Aydınlı Mehmet Hoca’yı bilgilendirdi. Aydınlı Mehmet Hoca tarafından tüm aile bireylerinin evin dışında kalmaları istendi. Evde 3 gün boyunca yalnız kalan Aydınlı Mehmet Hoca’nın kaldığı süre boyunca evde değişen eşya sayısında artış olduğu bilgisine ulaşıldı.

4 günlük bir çalışma kaldı

Parapsikoloji uzmanı ve Havas Alimi olan Aydınlı Mehmet Hoca’nın evde yaptığı çalışmadan sonra değişen eşya sayısında ciddi oranda azalma olduğu öğrenildi. Ailenin eve gelerek kalmaya başladığı bilgisine ulaşılırken konuyu an be an takip etmek için 2 kişinin aileyle beraber kaldığı öğrenildi.

Aydınlı Mehmet Hoca tarafından yapılan çalışma neticesinde olayın bitme noktasına geldiği öğrenilirken 4 gün üst üste yapılacak çalışmadan sonra ailenin gönül rahatlığıyla evlerinde kalabileceği kaydedildi.

“Hocamız sayesinde hayata yeniden tutunuyoruz”

Konuyla ilgili konuşan Demir ailesi, “Öncelikle Allah Aydınlı Mehmet Hocamızdan razı olsun. Şimdi sadece eşyalar bulundukları yerden 3 veya 4 santim ileri gidiyor. Bugün de hiçbir değişiklik yok. Hocamız 4 günlük bir işinin daha olduğunu söyledi. Eşyaların yer değiştirmesi tamamen geçti ama bazı şeylerin henüz bitmediğini öğrendik hocamızdan. Sağolsun iki tane çalışanı da bizimle beraber buradalar. Günlük ölçümler yapıyorlar. Şimdilik bir problem görünmüyor. Yıllardır yaşanan kabustan Allah’ın izniyle uyanıyoruz” şeklinde konuştu.

Poltergeist nedir ?

İnsansal bir etken tarafından, bilinçsiz olarak, çeşitli nesnelerin uzaktan harekete geçirilmesi sonucunda meydana gelen ve belirli bir süre boyunca kendiliğinden tekerrür etme özelliği gösteren bu tür bir olaya, parapsikolojide"Tekinsiz ev" olayı denilmektedir.Başka bir deyişle Bir evde gerek insanlardan ya da yaşayan diğer canlılardan, gerek tabiat olaylarından kaynaklanan hiçbir maddi araç ya da etken yokken darp sesleri duyuluyorsa, eşyalar yerlerinden oynuyor, düşüyor, yer değiştiriyorlarsa, o ev“tekinsiz ev”diye tanımlanan sınıfa girmektedir. Buradaki“tekinsiz”sözcüğü, uğursuzluk anlamını düşündürüyorsa da, bunun uğurla ya da uğursuzlukla bir ilgisi yoktur. Sebebini bilemediği, kontrol edemediği her durumdan insanoğlu nasıl korkuyorsa ve ondan mutlak bir zarar geleceği endişesini taşıyorsa, bu olaya da bütün bu hissiyatını belli eden bir kelimeyle isim takmıştır.