Cem Celil Lale/HaberAydın - Yerel seçimlere 2 ay gibi kısa bir süre kala Aydın’da tablo yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adaylarının yarışacağı Aydın’da CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu Millet İttifakı cephesi farkı günden güne açıyor. CHP’li Özlem Çerçioğlu’na rakip olarak Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere hazırlanan Mustafa Savaş’ın ise seçilme ihtimali neredeyse imkansız.

Aydın il genelinde yapılan tüm anketlerden, CHP’li Özlem Çerçioğlu ‘kararsızların oyunu’ almadan da açık farkla birinci çıkıyor.

Çerçioğlu’nun oyu %65 bandında

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir başka ankette ise Çerçioğlu’nun oyunun %65 bandında olduğu öğrenildi. Merkez Efeler ilçesi ve diğer ilçelerde yapılan anketten büyük farkla önde çıkan Çerçioğlu’nun 31 Mart’a kadar oyunu daha da arttıracağı ifade ediliyor.

Mustafa Savaş tedirgin

31 Mart’a sayılı günler kala AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın tedirgin olması dikkat çekiyor. Özellikle Söke, Didim, Efeler, Kuşadası ve Nazilli’de yaptığı seçim çalışmalarında ortaya çıkan tablodan memnun olmadığı gözlenen Mustafa Savaş’ın oyunu arttırmak için sert çıkışlar yaptığı ifade ediliyor.

Kuşadası’nda düzenlenen kahvaltıya kimse katılmadı

Kuşadası’nda STK temsilcileri, muhtarlar, AKP’nin mahalle temsilcileri, ilçe yöneticileri, gençlik kolları, kadın kolları ve partililerin davet edildiği toplantıya sadece 85 kişi katılmıştı. Kuşadası’nda ortaya çıkan tabloya Fuat Akdoğan’ın aday gösterilmesini gösteren partililer, “Sayın Erdoğan’a yanlış bilgi verdiklerini düşünüyoruz. ‘Trenden inen bir daha binemez’ diyor Sayın Cumhurbaşkanı. Ama Fuat Akdoğan’ın Kuşadası’na ve partimize yaptıkları ortada. Bu seçimi de kaybettik” ifadelerini kullandı.