KARACASU/HaberAydın

Edinilen bilgiye göre Afrodisias Müzesi Müdiresi Tenzile Uysal’ın girişimleriyle 800 milyon TL ödenek çıkartılan ve kazısında toplam 49 personelin çalıştırılacağı Karacasu Kurtarma Kazısı’nda çalıştırılacak personelin Gaziantep’ten alınmasına Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı karşı çıktı. Bunun üzerine Afrodisias Müzesi’ne giden Kaymakam ile Müze Müdiresi arasında çok büyük gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik üzerine Afrodisias Müze Müdiresi Tenzile Uysal sinir krizi geçirdi.

Dandalaz Barajı’nda yapılacak olan, toplamda 6 ay sürecek kazı projesinde çalıştırılmak üzere istihdam edilen personelin Gaziantep ilinden alınmasına Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı tepki gösterdi. Engelli olduğu öğrenilen personelin Gaziantepli olmasına karşı çıkan Kaymakam Büyüknalçacı konuyla ilgili tutanak tutup 6 personeli işten çıkarttı. Olayların başlamasına Kaymakam Büyüknalçacı Afrodisias Müzesi’ne giderek denetleme yapması neden oldu.

Engelli personeli görünce deliye döndü

Müzeye giderek çeşitli incelemelerde bulunan Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı Gaziantep’ten gelerek engelli kadrosunda iş başı yapan personeli ve arkeologları görünce deliye döndü. Karacasu Kurtarma Kazısı’nda çalıştırılacak personelin Karacasu’da ikamet edenlerden olması gerektiğini savunan Kaymakam Büyüknalçacı 6 personelin işine jet hızıyla son verdi.

Müzeden çıkmak istemeyen engelli işçi Ali Kılıçkıran’ı da jandarma zoruyla müzeden dışarı attıran Kaymakam Büyüknalçacı Afrodisias Müzesi Müdiresi Tenzile Uysal’ın odasına baskın yaptı. Müdire Uysal’ın masasında dolu şekilde duran kül tablasını gören Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı bu kez de kapalı alanda sigara içildiği gerekçesiyle Müdire Tenzile Uysal hakkında tutanak tutturdu.

Müdireye gece baskını

Karacasu’da yaşandığı öne sürülen ve Aydın gündemine oturan tartışma bu kadarla sınırlı kalmadı. Afrodisias Müzesi Müdiresi Tenzile Uysal’a kafayı takan Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, aradan iki gün geçtikten sonra bu kez de gece baskını yaptı. Müzeye gelen Kaymakam Büyüknalçacı, iki gün önce işten atılan Ali Kılıçkıran’ı görünce çılgına döndü. Müze Müdiresi Tenzile Uysal’la yeniden çok sert bir şekilde tartışan Kaymakam Büyüknalçacı sinirli bir şekilde müzeden ayrıldı.

Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı’nın müzeden ayrılmasının ardından sinir krizi geçiren Afrodisias Müzesi Müdiresi Tenzile Uysal, çağrılan 112 ambulansıyla hastaneye kaldırıldı. Genel halinin kötü olduğu öğrenilen Tenzile Uysal’ın 10 gün rapor aldığı ve Kaymakam Büyüknalçacı’ya öfkesinin dinmek bilmediği öğrenildi.