Sabah saatlerinde meydana gelen ve AB ile ABD tarafından büyüklüğü 6.0 olarak ölçülen Yeniköy depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. 9.34’te meydana gelen Kandilli Rasathanesi tarafından 5.7, AFAD tarafından 5.5 olarak ölçülen deprem için bölgede AFAD arama kurtarma çalışması başlattı. İl Sağlık Müdürlüğü bölgeye çok sayıda 112 ekibi sevk etti. Bölgede AKUT, DAK gibi arama kurtarma dernekleri de çalışmalarına başladı. Can kaybının yaşanmadığı bölgede 3 kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Bölgede çok sayıda eski evde kullanılamaz hale geldi.

UZMANINDAN CİDDİ UYARILAR

Depremin ardından NTV canlı yayınına katılan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr.Okan Tüysüz,bölgenin sürekli olarak hareketli olduğunu söyledi. Artçıların bir süre daha devam edeceğini ifade eden Tüysüz, “Ege Bölgesi için sürekli olarak uyarılarımızı yapıyoruz. Bölge sürekli hareketli. Son büyük depremin ardından birçok artçı sarsıntı meydana geldi. Bu sarsıntıların bir süre daha sürmesi bekleniyor.

7 ŞİDDETİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR

Depremin olduğu bölge Fethiye-Burdur fay hattı üzerinde bulunuyor. Bu fay hattı birbirine paralel birçok faydan oluşuyor. Bu deprem de bu faylardan birisinin kırılması sonucu oluştu. Bu hat üzerinde geçmişte 1970’te Burdur’da 1971’de de Fethiye’de 7 şiddetini aşan depremler oldu. Fethiye-Burdur hattı bu şekilde büyük bir depremi üretebilecek güçte. Bizim tek yapmamız gereken, gerekli önlemleri almak” dedi.