Cem Celil Lale/HaberAydın

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’den itirafname gibi bir açıklama geldi. Abdurrahman Öz tarafından yapılan açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun karşısında seçim kazanmanın tek yolunun Aydın’da ki tüm sağ partilerin birleşmesi olduğu ifadelerine yer verildi.

Kamuoyu şaşkın, Abdurrahman Öz’ün çaresizliğini izliyor

AK Parti’nin Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz tarafından yapılan açıklama doğal ve hayatın gerçeklerinin dışa vurumu olarak kabul edildi. Öz’ün kendi partisini yerden yere vurduğu, adeta itirafname gibi açıklamasının devamında“Cumhurbaşkanımızın yanına Aydın’ımızın Büyükşehir Belediyesi’ni almış bir AK Parti teşkilatı olarak gideceğiz” ifadelerine yer verildi. Öz’ün açıklamalarına anlam veremediğini belirten Aydınlılar, “Bugün ay tutulması yaşandı. Sanırım Abdurrahman Öz’de akıl tutulması yaşıyor” ifadelerini paylaştı.

Vatandaş cevap verdi

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün açıklamaları sosyal medyada büyük yankı buldu. Öz’ün Özlem Çerçioğlu karşısında yaşadığı çaresizliği hissettiklerini belirten Aydınlılar; “AK Parti Aydın Milletvekili beyefendi seçim kazanmanın formülünü arıyor ancak yanlış arıyor. Bu mantıkla sadece Çerçioğlu’nun girmediği seçimde şansları olur. Aydın’da sol-sağ değil Özlem Çerçioğlu gerçeği vardır. Aydın Çerçioğlu’dur. Öncelikle bunun farkına varmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Siyasi kapasiteleri Çerçioğlu’nun karşısında seçim kazanmaya yetmiyor mu ?”

Abdurrahman Öz’ün yaptığı ilginç açıklamasında yer verdiği “Ben eleştirmiyorum, ben siyaseti eleştirerek yapmak istemiyorum. Herkes siyasi kapasitesi kadar iş yapabilir” ifadelerine de vatandaştan yanıt gecikmedi. Abdurrahman Öz’ün açıklamasının tamamen özeleştiriye yönelik olduğunu söyleyen vatandaşlar; “Sayın Öz siyasi kapasiteden bahsederken çok doğru bir noktaya değinmiş. Kendisininde söylediği gibi, siyasi kapasitelerinin Çerçioğlu karşısında seçim kazanmaya yetmediği için sağ partileri birleştirme yoluna gidiyor. Çerçioğlu’nun karşısında bu kafayla seçim kazanmaları imkansız” ifadelerini kullandı.