Cem Celil Lale/HaberAydın - AK Parti Aydın eski Milletvekili Mehmet Erdem, kendisine yöneltilen bir soru üzerine çok çarpıcı bir açıklama yaptı. İsmi Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak geçen ve Aydın’ın MHP’ye bırakılması gerektiğini savunan Ümmet Akın’la ilgili parti tabanındaki rahatsızlık günden güne büyüyor. Son olarak AK Parti’nin ileri gelen isimlerinden olan eski Milletvekili Mehmet Erdem, Cumhur İttifakı’nın ortak adayının Ümmet Akın olduğuna yönelik net bir karar alınmadığını söyledi.

Kendisinin AK Parti Genel Merkezi ve milletvekilleriyle yaptığı görüşmeler sonrasında böyle bir kararın olmadığını söyleyen Erdem, “Becerikli, dürüst, güvenilir, şaibeden uzak, ehliyet ve liyakat sahibi belediye başkanlarını seçmemiz lazım.Burada görüş ayrılıkları olabilir. İnşallah resmi açıklama önümüzdeki günlerde ve hatta Salı günü netleşebilir” ifadelerini kullandı.

Ümmet Akın’ı mı hedef aldı?

AK Parti’nin önemli isimlerinden biri olan ve parti tabanında geniş bir çevresi bulunan Mehmet Erdem’in sözleri, akıllara Ümmet Akın’a gönderme mi yapıyor sorunu getirdi. Bilindiği gibi Cumhur İttifakı’nın ortak adayının Ümmet Akın olacağı ve Aydın’ın MHP’ye bırakılacağı söylentisi AK Parti tabanında rahatsızlığa neden olmuştu.