Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 bin metre kare yeşil alan yapılması planlanan TARİŞ arsasıyla ilgili perde arkasındaki isim Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın çirkin ayak oyunları devam ediyor. Tariş Dayanışması isimli gruba her türlü desteği sağlayan Başkan Kayalı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne “TARİŞ arsasına 4-5 katlı binalar yapabilirsiniz” şeklinde uygunluk yazısı göndermişti. Özer Kayalı’nın yönlendirmesiyle Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit imzalı gönderilen evrakta, “Parseldeki yapılaşma koşullarından hmax yüksekliğinin turizm tesisi yapılması halinde belirlenen 21.50 m yapı yüksekliğinin ticarete dönüştürülmesi durumunda çevresinde bulunan konut ve ticaret lejantına sahip olan 4 ve 5 katlı yapı yüksekliklerini geçmeyecek şekilde düzenlenmesi durumunda plan değişikliği belediyemizce uygun bulunmaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

Kuşadası Belediyesi ‘4-5 katlı binalar yapılabilir’ dedi

Bahse konu evrakta Kuşadası Belediyesi tarafından TARİŞ arsası üzerinde 4-5 katlı binalar yapılabilir ifadelerine yer veriliyor. Bir başka deyişle Kuşadası Belediyesi, plan değişikliği hakkında kurum görüşü olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin TARİŞ arsasının tamamına 5 katlı binalar yapabileceğini bildiriyor.

İki gün arayla iki yazı

Kendilerine TARİŞ Dayanışması adını veren gruba her türlü imkanı sağlayan, platformcuların haberinin yer aldığı gazetenin dağıtımı için Kuşadası Belediyesi’ne ait PUSULA Restoran’ın kapılarını açan, platforma her türlü maddi manevi desteği verdiği söylenen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ayrı platformculara ayrı konuştuğu ortaya çıktı.

Kendisini platform üyelerinin ziyaret edeceğinin haberini alan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, alelacele Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bir yazı gönderdi. İki gün arayla yine Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit imzalı gönderilen yazıda bu kez de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı referandum sonuçlarına göre işlem yapılması istendi.

Platformculara ayrı, Büyükşehir’e ayrı konuşuyor

İki gün arayla Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’na görüş yazısı bildiren Özer Kayalı’nın içine düştüğü durum şaşkınlık yaratıyor. Sayıları bir elin parmağını geçmeyen platform üyelerini kullanarak adeta Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne savaş açan Kayalı’nın platform üyelerine yeni gönderilen görüş yazısını vermesi ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

Kayalı 5 kat binalar olur dedi, Çerçioğlu halkın istediğini yapıyor

Kuşadası Belediyesi tarafından TARİŞ arsası üzerinde 4-5 katlı binalar yapılabilir uygunluk yazısına rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası’nda yapılan referandum sonuçlarına göre proje yapıyor. Yeraltı otoparkı ve yeşil alan yapılacak TARİŞ arsasıyla ilgili vatandaşlar heyecanla projenin hayata geçirilmesini bekliyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen ilk görüş yazısı

Tariş Dayanışması isimli gruba verilen görüş yazısı