Cem Celil Lale/HaberAydın

Aydın ekonomisine büyük katkısı olan ve sebze-meyve yetiştiriciliğinde önemli bir konuma sahip Acarlar’da, yapılmayan alt yapı ASKİ tarafından yapılacak. Uzun yıllardır mahallenin kanayan yarası haline gelen alt yapı nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Atık sular gelişi güzel bırakılıyordu

Acarlar’da yaşayan vatandaşların yıllardır hayalini kurdukları alt yapı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yapılıyor. Alt yapının neredeyse olmadığı Acarlar Mahallesi’nde evlerden çıkan atık sular bahçelerde bulunan fosseptik çukurlarına veya yollara gelişi güzel bırakılıyordu.

Vatandaşların sağlıklı ve modern bir Acarlar’da yaşaması için seferber olan ASKİ ekipleri mahallede etüd çalışması başlattı. Acarlar’da ilk kazma bugün vurulurken mahalle sakinleri yıllardır bekledikleri hizmete kavuştukları için memnun olduklarını söyledi.

.Devam ediyor.

▼.Devam ediyor.▼

Hem kanalizasyon alt yapısı hem de içme suyu alt yapısı değişiyor

Acarlar Mahallesi’nde başlayan dev alt yapı çalışmasında mahallenin hem kanalizasyon hem de içme suyu alt yapısı baştan aşağı yenilenecek. Çalışmalar kapsamında 32 bin 921 metre kanalizasyon hattı yenilenecek.

Yaklaşık 10 milyon lira maliyetle Acarlar’ın alt yapısını yenileyen Aydın Büyükşehir Belediyesi, 819 adet muayene bacası, 1800 adet mesken bağlantı parsel bacası ve atık su terfi merkezi yapacak.

İçme suyu şebekesi sil baştan

Acarlar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların korkulu rüyası olan su kesintileri tarihe karışıyor. Sık sık arızaya neden olan içme suyu hatları Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla değiştiriliyor. Eskiyen sağlıksız boruların yerine ASKi tarafından sağlık standartlarına uygun, uzun ömürlü ve ileri teknolojiyle üretilen HDPE borular döşenecek. Acarlar'da yapılacak içme suyu hattı çalışmasının 37 bin 973 metre olacağı bilgisine ulaşıldı.

Sadece içme suyu hatlarını değiştirmekle kalmayan Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ) tarafından 2331 meskenin abone bağlantısı da yapılacak.

.Devam ediyor.

▼.Devam ediyor.▼

Günü kurtarmak için değil, geleceğe yatırım

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Acarlar’da başlatılan çalışmaların 50 sene sorun çıkartmamasının plandığı öğrenildi. Şu anda nüfusu 12 bin olan Acarlar Mahallesi’nin 2050 yılında nüfusunun 23 bin 929 olması bekleniyor.

2050 yılına göre planlamasını yapan ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından artan nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak çalışma yürütülüyor. Yeni yapılan kanalizasyon ve içme suyu alt yapısında kullanılan malzemenin kalitesi ve çapı nedeniyle 2050 yılına kadar sorun çıkartmayacağı öngörülüyor.

Muhtar Metin Demir : "50 yıllık derdimize Çerçioğlu derman oldu"

Çalışmaların yapılacağı Acarlar’da büyük sevinç yaşanırken, Acarlar Muhtarı Metin Demir “Bugün 50 yıllık dertlerimize son nokta koymak için buradayız. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve tüm personeline ayrı ayrı teşekkür ederiz. Dedi. Çalışmanın başlangıcı üzerine Acarlar halkı adına muhtar Demir kurban keserek kazasız belasız çalışma diledi.