Cem Celil Lale/HaberAydın

Dar gelirli vatandaşların kabusu zamlar yeniden gündeme geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun açıkladığı yeni tarifeye göre elektriğe %16.2 oranlarına varan zam uygulandı. Her 3 ayda bir tarife yenileyen EPDK bu kez 3 ayın dolmasını beklemeden zamlı fiyatları 1 ay öncesinden yürürlüğe koydu.

Doğalgaz fiyatlarına da yüksek oranlarda zam yapılması büyük şok yaşattı. Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar, %14’e varan zamlarla ne yapacaklarını şaşırdı.

Yeni zamlar geliyor

Enerji çevreleri, Ekim ayında yapılması planlanan zamların Eylül’de yapılmasının yeni zamları durdurmayacağını söylüyor. Uzmanlar, önümüzdeki ayda elektriğe ve doğalgaza yüksek oranlarda zam yapılabileceğinin sinyalini verdi.

AK Parti Aydın milletvekilleri sessiz

Yapılan yeni zamlara vatandaşlar büyük tepki gösterirken AK Parti’nin Aydın milletvekilleri sessizliğini koruyor. Geçen ay rekor oranda zam yapılmasına rağmen Eylül ayına da zamlarla giren vatandaşlar, “Yazıklar olsun. Aydınlının anasını ağlattılar. Bizi temsil etmeleri için, sorunlarımızın çözümü için oy verdik. Hiç sesleri çıkmıyor. Bu zamlardan sonra ne yiyip ne içeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan rekor zamlar sonrası gözler AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı’ya çevrildi. Aydın’ı iktidar partisinde mecliste temsil eden dörtlünün meclis çatısı altında yapılan zamlarla ilgili çalışma yapıp yapmayacağı bilinmiyor.