Cem Celil Lale/HaberAydın - Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı kapatılan İsabeyli Belediyesi’nin Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediği iddiasıyla Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı öğrenildi. O dönemde ekmek fırını inşaatı için hazırlanan ve özel bir firmanın yüklenci olarak görüldüğü iş deneyim belgesinde işin bedeli 60.000.000.000 TL olarak belirlendi. Yine aynı tarihli ve aynı maddelerin yer aldığı bir başka belgede ise bu rakam 80.000.000.000 TL’ye yükseldi.

Aynı iş için iki farklı belgede farklı rakamların yer aldığı evraklarda imzası bulunan Başkan Bekir Kuvvet Erim’in hakkında dava açıldı. Açılan davada birleştirilen dosyalarla beraber bazı belediye personelleri hakkında da resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açıldığı öğrenildi. O tarihte kendisine açılan davayı doğrulayan Bekir Kuvvet Erim, herkesin hata yapabileceğini söyleyerek skandal bir açıklamaya imza atmıştı.

Başkanlık döneminde 16 ay hapis cezası

Öte yandan, şimdi AK Parti Aydın Milletvekili, o dönem İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in “İhaleye fesat karıştırma”, “Resmi belgede sahtecilik”, “Görevi kötüye kullanma” suçlarından 16 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Unutturmak istiyor

İsabeyli eski Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’in belediye başkanı olduğu dönemde adının karıştığı davaları unutturmak istediği konuşuluyor. Özellikle ihaleye fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik suçlarıyla ilgili yargılandığı davaları görmezden gelen Erim’in, belediye başkanlarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda şaşkınlıkla karşılanıyor.