Cem Celil Lale/HaberAydın

Akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış, Kuyucak ilçesinde felakete neden olmuştu. Aniden bastıran sağanak yağışla beraber evleri ve tarlaları su bastı. Şiddetli sağanak yağış nedeniyle biriken sel suları, yollarda büyük hasara yol açtı. Sağanak yağışın en fazla zarara yol açtığı mahalle Kurtuluş’tu. Kurtuluş Mahallesi’nde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle sel suları bazı ev ve tarlalara zarar verdi.

Büyükşehir anında vatandaşın yardımına koştu

Kuyucak’ta yaşanan felaket nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi tüm gün mesai yaptı. Yağışın başladığı ilk andan itibaren vatandaşın yardımına koşan ekipler, hasarı en aza indirmek için yoğun bir çaba gösterdi.

ASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri sel sularının birikmemesi için çalışma yaparken AYBA ekipleri vatandaşlarla birebir irtibat kurarak ihtiyaçlarını giderdi.

Başkan Çerçioğlu sürekli bilgilendirildi

Kuyucak ilçesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’da ekipler tarafından anlık bilgilendirdi. Çalışmaları takip eden Başkan Çerçioğlu, sık sık bilgi alarak Kuyucaklıların mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmaların yapılmasını istedi.

Kuyucaklılar’dan Topuklu Efe’ye teşekkür

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kısa sürede organize olması nedeniyle zararın en aza indiğini söyleyen vatandaşlar, ekiplere ve Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Sel felaketinin en fazla zarar gören Kurtuluş Mahallesi’nin Muhtarı Kenan Karaca ise “Kurtuluş halkı her zaman Çerçioğlu’nun yanındadır” dedi. Karaca; “Afet büyüktü ama anında yetiştiler. Bu konuda Aydın’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizim beklediğimizden daha erken geldiler. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ederiz. ASKİ’yi çok hızlı bir şekilde yönlendirdi. Burada yerinde müdahaleyle halkın güvenini kazandılar. Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu Allah başımızdan eksik etmesin. Kurtuluş halkı her zaman başkanımızın yanındadır” şeklinde konuştu.