Yazılı bir açıklama yapan Alp,“Hepimizin amacı Kuşadası’na hizmet etmek. Bizden önceki değerli belediye başkanlarının da amacı buydu, bizlerin de bu. Önemli olan bu amacı gerçekleştirebilecek ekibi kurabilmek, kararlılığı gösterebilmek, sistemi ortaya koymak ve kaynakları sağlamak.”dedi.

Seçim sürecinde birlik ve beraberlik çağrısı da yapan Alp, “Bir aday adaylığı süreci yaşıyoruz. Bu sürecin sonunda Genel Merkezimiz bir kişiyi belediye başkan adayı olarak açıklayacak ve Cumhuriyetin Kalesi Kuşadası’nın bekası için kentini seven herkes elini taşın altına koyacak. O nedenle bu süreçte herkesin parti içi bölünmelere neden olabilecek açıklamalardan, imalardan kaçınması gerekir. Neticede adayın belirlenmesinden sonra hepimiz kenetlenerek yine sahada, kentimiz ve partimiz için çalışacağız.” diye konuştu.

Aday adaylığı sürecini de değerlendiren Alp şunları söyledi;

“Başarılı ve seviyeli bir aday adaylığı süreci geçiriyoruz. Kentimizin beklentisi de, bizim yapacaklarımız da belli. Halk nezdinde bizleri çok memnun eden bir karşılığımız var. Bu güven ve tevazuyu elbette karşılıksız bırakmayacağız. Genel Merkezimizin uygun görmesi halinde Kuşadamızda yapacağımız çok işimiz var. Birlik ve beraberlik içinde, uyum içinde, barış içinde, herkesi kucaklayacak şekilde bir yönetime talibiz. Sadece partililerimizi değil, Tüm Kuşadası halkını kucaklayacağız. Kuşadası’nı yönetmeye talip olduğumuz, her kesimden kabul görecek, alanında uzman ekibimiz hazır. Kuşadası’nın tüm sorunlarını ve çözümlerini tespit ettik, bu konudaki projelerimiz tamamladık. İlerleyen günlerde tüm Kuşadası halkı ile paylaşacağız. Söz veriyoruz. Sözümüzü tutacağız, Bu heyecanı sahiplen Kuşadası, Bu değişime sahip çık Kuşadası, Sevdamız Kuşadası, Dünyamız Kuşadası..”