Cem Celil Lale/HaberAydın

Yapılan elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarından sonra sofralara gidecek ürünlerde zamlandı. Semt pazarlarına ve alışveriş marketlerine giden vatandaşlar gördükleri fiyatlar karşısında eli boş eve dönmek zorunda kalıyor. Pazarın, manavın ve marketlerin yaş sebze ve meyve reyonlarının baş köşesindeyerini alan domatesin kilosu bazı marketlerde 13 liradan satılıyor. Tarla, salkım, kokteyl gibi çeşitlerin yer almadığı piyasada şu sıralar sadece salçalık domates satılıyor.

30 yumurta 24 lira!

Keskinoğlu markasıyla satışa sunulan yumurtanın 30 tanesi 23,99 liraya reyondaki yerini aldı. Neredeyse tane fiyatı 1 liraya yaklaşan yumurtayı büyük marketlerden alamayan vatandaşlar mahalle bakkallarından taneyle alışveriş yapmaya başladı.

Yumurtada yapılan zamlara üretim maliyetlerinin artması gerekçe gösteriliyor. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların sofrada en çok tükettiği gıdaların başında gelen yumurta fiyatlarında yaşanan rekor artış en çok garibanları etkiliyor.

Barbun 7, taze fasulye 10 lira

Sofraların vazgeçilmez sebzelerinden olan barbun, semt pazarlarında ortalama 7 liradan satışa sunuluyor. Taze fasulye hemen hemen bütün tezgahlarda 10 liradan yerini alırken pazarcılar fiyatların yüksek olması nedeniyle satış yapamadıklarını söylüyor.

AK Parti Aydın milletvekillerinden vatandaşları rahatlatacak açıklama bekleniyor

24 Haziran seçimlerinde Aydın halkını temsilen seçilen AK Parti milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı’dan vatandaşın içine su serpecek açıklama yapılması bekleniyor. Birçok kalemde yapılan fiyat artışlarının nereye kadar gideceği merak konusu olurken mecliste vatandaşların sesinin duyurulması isteniyor.

Şimdiye kadar yapılan elektrik, akaryakıt, doğalgaz zamlarından sonra herhangi bir açıklama yapmayan AK Parti Aydın milletvekillerinin vurdumduymaz tavırları tepki topluyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Fiyatlar ateş pahası. Markete gidiyoruz 5 alacaksak 1 alıyoruz. Elimize geçen maaş belli. Bu fiyatlara ne kadar dayanacağımızı bilmiyoruz. Aydın milletvekillerinden sesimizi duymalarını bekliyoruz. Dayanacak gücümüz yok” ifadelerini kullandı.