Cem Celil Lale/HaberAydın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından üst üste yapılan uyarılardan sonra dün Aydın, bugünde Kuyucak sele teslim oldu. Aniden bastıran sağanak yağışla beraber evleri ve tarlaları su bastı. Şiddetli sağanak yağış nedeniyle biriken sel suları, yollarda büyük hasara yol açtı.

Kuyucak’ta yağışın en çok hasara yol açtığı mahalle Kurtuluş Mahallesi’ydi. Kurtuluş Mahallesİ’nde sel suları nedeniyle kaldırım taşları söküldü. Aynı zamanda bazı evlerde maddi hasarın meydana geldiği mahallede bir trafktörde yan yattı.

Büyükşehir vatandaşın yardımına koştu

Kuyucak’ta şiddetli sağanak nedeniyle adeta hayat durdu. Yağmurun ilk başladığı andan itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler vatandaşın yardımına koştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve AYBA ekipleri, sağanak yağıştan etkilenen Kuyucaklıların ihtiyaçlarını karşıladı. ASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri sel sularının birikmemesi için yoğun bir çalışma yürütürken AYBA çalışanları vatandaşların mağduriyet yaşamaması için büyük gayret gösterdi.

Kuyucak Belediyesi sınıfta kaldı

Kuyucak’ta yaşanan sel felaketi sonrası Kuyucak Belediyesi’nin geç organize olması vatandaşın tepkisine neden oldu. Yağmuru adeta izleyen Kuyucak Belediyesi, sahaya çıkmak için gerekli organizasyonu sağlayamadı.

Sağanak yağışın başladığı andan itibaren hazır olunması gerektiğini belirten vatandaşlar; “Kuyucak Belediyesi Pazar tatili yapıyor. Bu felakette yanımızda olmayacaklar da ne zaman olacaklar ? Her yeri su bastıktan sonra gelmelerinin ne anlamı var ?” şeklinde tepki gösterdiler.